Varza murată. Cum se pune corect varza la murat. Secretul gospodinelor

Principala activitate a gospodinelor, în această perioadă, este aceea de a pune varza la murat. Pe lângă celelalte acrituri, varza murată este un deliciu.

Author: Georgiana Balaban joi 22 octombrie 2020 , 21:42

cum se pune varza la murat
Cum să pui varza la murat. Pașii chiar aici.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Află care este secretul gospodinelor pentru a pune corect varza la acrit.

Varza murată oferă un plus de savoare meselor din sezonul rece. Ingredientele necesare pentru a pune varză într-un butoi sau bidon de 30 de litri. Veți avea nevoie de: 15 kg de varză albă; aproximativ 15 litri de apă; 30 de grame de sare grunjoasă neoidată la fiecare litru de apă; 1-2 bucăți de sfeclă roșie (aproximativ două kilograme); o crenguță de busuioc; 2-3 tulpini de mărar.

Secretul gospodinelor pentru a avea o varză murată de succes este alegerea verzelor. Trebuie să cumpărați verze de toamnă care au frunze subțiri și fine. Este extrem de important să fie așa, pentru că doar așa veți obține sarmale învelite în varză murată care vor ieși extrem de delicioase.

Frunzele verzei trebuie să fie ferme și impecabile și să nu fie atacate de boli sau de insecte. Când alegeți varza pentru murat să aveți în vedere dimensiunea căpățânilor acestora. Trebuie să aibă cel puțin 15 centimetri în diametru și cel mult 20 de centimetri. Fiecare varză trebuie să încapă prin gura bidonului.

Cum se pune corect varza la murat

Acum începe procesul propriu-zis, de punere la murat. Dezinfectați bidonul sau butoiul cu apă fierbinte, soluție specială și bicarbonat de sodiu. Puteți prepara soluția din bicarbonat de sodiu și din apă. Se pune o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu, la un litru de apă.

Umpleți butoiul și îl lăsați așa în jur de 2-3 ore, apoi îl clătiți cu apă caldă. La final, clătiți și cu apă rece.

Pasul doi- trecem la varză

Îndepărtăm primele două straturi ale verzei, apoi putem îndepărta și cotorul. Curățăm și sfecla, mai exact coaja acesteia, și o tăiem în două sau în patru. Apoi rupem tulpinile de mărar în capete de câte 10 sau 15 centimetri lungime.

Saramura pentru varză

Folosim 30 de grame de sare la un litru de apă rece pentru saramură. Trebuie să respectați cu strictețe acest lucru, astfel varza se va strica sau nu se va mai mura. Un alt truc utilizat de gospodine este acela de a adăuga două sau trei verze mici, după doar câteva zile. Acest lucru ajută la scăderea dimensiunii verzelor din butoi, iar în acest fel se mai face loc și de altele.

Când totul este pregătit, așezați verzele. Veți pune pe fundul butoiului busuioc și câteva bucăți de sfeclă roșie. Apoi așezați varza rând pe rând. Căpățânile cele mai mari trebuie să fie puse primele, la fundul butoiului. Verzele se pun neaparat cu cotorul în sus.

Evitați golurile din butoi. Puteți pune bucățile de sfeclă rămase printre verze, de asemenea adăugați și bețele de mărar. La final, adăugați o greutate peste varza din butoi.

cum se pune varza la murat
Rețeta pentru o varză murată de succes.[Sursa foto: google]

Umpleți butoiul cu saramură, dar treptat și măsurată cu grijă. Apoi puneți capacul la bidon și îl înfiletați bine, trebuie lăsat așa timp de 48 de ore. După acest interval de timp, cu ajutorul unui furtun scoateți jumătate din saramură. Apoi, se toarnă înapoi. Se repetă procesul la fiecare două zile, timp de două săptămâni.

Citeste si: VIDEO- Restaurantele ne ard la buzunare

Citeste si: Cum se pune corect varza la murat! Secretul pe care îl știu cei mai buni bucătari

O varză murată corect este gata în aproximativ cinci săptămâni. Poate fi consumată lângă mâncăruri din sezonul rece sau chiar ca ingredient în mâncare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si