VIDEO - Discuri și batoane vegetale, în loc de burgeri și cârnați

Burgerii și cârnații vegetali ar putea dispărea de pe raft, cel puțin cu aceste denumiri. Vom găsi, în schimb... discuri și batoane vegetale.

Author: Iulian Ciurea marți 20 octombrie 2020 , 13:54

burger vegetal
Burger vegetal[Sursa foto: GoostoMix]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Cârnatul vegetal mi se pare așa...

o aberație! Nici nu știu cum aș putea să îi spun... la o folie circulară!”, comentează oamenii.
Cam la fel parcă au gândit și cei din Parlamentul European, care vor să interzică folosirea unor denumiri ce duc cu gândul la carne pentru produsele vegetale.

Burgerii și cârnații vegetali se transformă în discuri și batoane

Concret, ar trebui să dispară termeni precum cârnat vegetal sau burger vegetal. Mulți consumatori recunosc că s-au păcălit de multe ori din pricina acestei practici pe care o consideră înșelătoare.
"La fel ca și pate de ficat vegetal.

Nu mi se pare corectă asocierea. Ori e burger, ori e vegetal?
Nu e burger, da? Clar, deci nu are ce să caute numele la vegetal.
Noi care știm de trendul ăsta nou acum cu vegetalele suntem mai în temă, dar oamenii mai în vârstă nu, nu sunt!”, spun consumatorii.
Dacă măsura europeană va primi undă verde, în loc de burger vegetal am putea vedea la raft denumirea de disc vegan.
"Același lucru este valabil și in cazul cârnaților vegetali, de pildă, care s ar putea numi batoane vegane", relatează Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Consumatorii trebuie să știe exact ce conțin burgerii și cârnații vegetali

„Exista până nu demult ulei de floarea soarelui fără colesterol. E clar ca n-are colesterol un produs de origine vegetală, dar era pus un astfel de mesaj care creea consumatorului ideea că ar fi mai sănătos... etichetarea să fie cât mai aprope de consumator”, spun specialiștii.
La începutul acestui an- Franța a adoptat o legislație similară. Pe de altă parte- vânzările de produse vegetale au crescut cu peste 70 la sută în Europa, în ultimii cinci ani, iar România nu face excepție de la acest trend. Potrivit estimărilor Asociației Vegetarienilor din România, aproximativ 5% din populație a renunțat să mai mănânce carne- cu toate că medicii nu încurajează această dietă pe timp îndelungat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si