Cum se tratează bolnavii de Covid cu praf de meteorit în Germania

În Germania unii dintre pacienții de Covid-19 ajung în spitale unde sunt tratate cu comprese toracice îmbibate cu ghimbir și pelete homeopate care ar conține particule de fier diluate care ar fi fost recoltate de la stelele căzătoare care au ajuns pe pământ, potrivit The Guardian.

Author: Razvan Ilie luni 11 ianuarie 2021 , 16:44

Există 10 spitale Steiner în Germania, iar medicina antroposofică este tolerată de legislația germană
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În această perioadă de pandemie în care chiar și o serie de lideri mondiali au recomandat leacuri și remedii miraculoase aberante, Germania s-a remarcat cu soluții științifice. Germania este țara care a dezvoltat primul test de detectare a coronavirusului și primul vaccin aprobat

în vestul Europei.

Este o țară condusă de un cancelar fizician, care a afirmat că aceste două descoperiri „sunt reale și trebuie urmate”, scrie Digi24.

Citeste si: Rusia anunţă că 1,5 milioane de oameni din lume au fost vaccinaţi cu Sputnik V

Tratamente neconvenționale pentru coronavirus

Cei care se tratează cu "praf de meteorit" urmează filosofiile „savantului spiritual” Rudolf Steiner și pledează pentru astfel de terapii pentru combaterea coronavirusului din cauza unui presupus „efect de ameliorare a anxietății asupra sufletului și corpului” și a capacității de „consolidare a relației interiorului nostru cu lumina”.

Nu există dovezi sau studii clinice care să dovedească eficacitatea acestor remedii și nu sunt incluse în schemele oficiale de tratament emise de autoritățile medicale germane, dar, în parte, costurile sunt suportate de către casele de asigurări de sănătate.

Unele dintre aceste terapii au fost administrate pacienților critici cu coronavirus în spitalele Steiner, cum ar fi Gemeinschaftskrankenhaus Havelhöhe din Berlin, care oferă îngrijire intensivă pacienților Covid-19, sub supravegherea prestigiosului Spital Universitar Charité.

Citeste si: Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID

O mișcare spirituală care câștigă teren

Acceptarea publică a mișcării câștigă teren după un an în care germanii i-au văzut pe adepții filosofiei Steiner mărșăluind alături de anti-vaxxeri și extrema dreaptă, în semn de protest față de măsurile guvernului împotriva coronavirusului.

Credința lui Steiner că bolile sunt necesare pentru curățarea dezechilibrelor spirituale este în contradicție cu fundamentele de bază ale științei moderne, arată sursa citata. Și totuși antroposofia a făcut o incursiune considerabilă într-un sistem de sănătate public-privat care pune accent pe alegerea consumatorilor.

Există 10 spitale Steiner în Germania, iar medicina antroposofică este tolerată de legislația germană ca „f ormă terapeutică specială ”, ceea ce înseamnă că remediile pot fi aprobate pentru utilizare fără dovezi externe ale eficacității lor. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si