Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică

Biserica Ortodoxă a anunțat programul următorelor evenimente religioase care vor avea loc la Catedrala Patriarhală din București, și anume sărbătoarea Botezului Domnului. Însă în acest an, evenimentele de la Catedrala Patriarhală vor ține cont de restricțiile impuse de pandemie, credincioșii vor avea căi speciale de acces la slujbă, iar apa sfințită va fi distribuită în sticle gata îmbuteliate, transmite Patriarhia într-un comunicat de presă.

Alina Raducu, marți 05 ianuarie 2021 , 15:40

Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică
Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 6 ianuarie 2021, de Bobotează, începând cu ora 7.00, credincioșii vor primi Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată pe 5 ianuarie. Aghiasma Mare din 6 ianuarie va fi folosită doar la binecuvântarea credincioșilor prin stropire.

Ajunul Bobotezei va fi, marți, 5 ianuarie 2021

Între orele 12:00 – 13:00 va fi susținută Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei. În același timp, în Altarul de vară, va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi îmbuteliată până seara, în sticle de un litru.

Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marți, 5 ianuarie, li se vor oferi credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 7:00, lângă Altarul de vară. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanța de 1,5 m și purtând mască de protecție.

Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică
Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică

Citeste si: Teodosie tulbură din nou apele. Episcopul Tomisului a anunțat programul slujbelor de Bobotează

Sărbătoarea Botezului Domnului va avea loc miercuri, 6 ianuarie 2021

Între orele 07:00 – 14:00 accesul credincioșilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza doar dinspre Piața Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricționat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală);

Totodată, între orele 09:30 – 12:00 va fi susținută Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.

Între orele 12:00 – 13:00 se va susține din nou Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reședinței Patriarhale, după care credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de 6 ianuarie.

Distribuirea Aghiasmei Mari va fi oferită credincioșilor deja îmbuteliată, și nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii anteriori, pentru a se putea evita aglomerarea credincioșilor.

Citeste si: Boboteaza 2021: Ce NU este bine să faci pe 6 ianuarie, de Botezul Domnului? Tradiţii româneşti


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel: "Am cedat... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel: "Am cedat insistentelor celor din jur..."
demamici.ro
A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la... A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Mereu la datorie! Polițiștii au dat jos zăpada de pe lunetele șoferilor, dar nu au scos... Mereu la datorie! Polițiștii au dat jos zăpada de pe lunetele șoferilor, dar nu au scos și carnețelul de amenzi. VIDEO
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si