Prognoza meteo octombrie 2022. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în luna octombrie temperaturile vor scădea și vor fi specifice acestei perioade. Iată ce valori vor fi în termometre în a doua lună de toamnă!

Cum va fi vremea în luna octombrie 2022

Cum va fi vremea în luna octombrie 2022. Prognoza meteo pentru următoarele 30 de zile

[Sursa foto: PixaBay]

Cum o să fie vremea în luna octombrie 2022

Începutul lunii octombrie vine cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul țării.

Va exista o abatere termică pozitivă mai intensă în regiunile sud-estice, potrivit meteoromânia.ro. 

Regimul pluviometric va fi peste nivelul normal al acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice, local în zona centrală. În restul zonelor va fi general deficitar, în special în zona de sud-est. 

În săptămâna 3.10- 10.10, temperatura medie a aerului va fi cu valori ușor mai ridicate față de cele normale acestei perioade în majoritatea zonelor din țară, în special în zonele extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi specifice acestei perioade la nivelul întregii țări.

Citeste si: Meteo 26.09.2022 prânz

În perioada 10.10-17.10, în toate regiunile din țară se vor înregistra temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Totodată, și regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

În săptămâna 17.10- 24.10, mediile valorilor termice sunt specifice celor normale din această perioadă. Sunt șanse ca în regiunile extracarpatice să fie ușor mai ridicate. În această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale în toată țara. 

Prognoza meteo în București

Potrivit datelor din anii anteriori, în luna octombrie, în Capitală, temperaturile sunt specifice pentru această perioadă din an. Astfel, prima zi a lunii vine cu o maximă de 29 de grade Celsius și cu o minimă de 14 grade Celsius. 

Citeste si: Cod galben de ploi în 14 județe. Cum va fi vremea după episodul de vară târzie

În următoarea perioadă a lunii, temperaturile pentru București sunt specifice acestei perioade. Minimele se situează între 4 și 14 grade Celsius, în timp ce maximele se încadrează între 13 și 19 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în luna octombrie 2022

Cum va fi vremea în luna octombrie 2022. Prognoza meteo pentru următoarele 30 de zile

[Sursa foto: PixaBay]

Ce temperaturi se înregistrează, de obicei, în această perioadă

În această perioadă din an, temperaturile sunt specifice lunii octombrie. Iată ce temperaturi vor fi în termometre în a doua lună de toamnă!

În Dobrogea maxima va fi de 25 de grade Celsius, iar minima de 7 grade Celsius. În București maxima va atinge 29 de grade Celsius și minima 13. 

În zona Moldovei temperaturile se vor încadra între 2 și 25 de grade Celsius. În Transilvania minimele vor fi de 0 grade Celsius și maximele de 22.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Temperaturi de vară la sfârșit de septembrie. Vezi prognoza ANM

În Maramureș se vor înregistra temperaturi minime de 2 grade Celsius și maxime de 21 de grade. În Crișana temperatura minimă va fi de 3 grade Celsius, iar cea maximă va fi de 21.

Zona Banatului va avea temperaturi minime de 3 grade Celsius, iar maximele vor atinge 22 de grade. În Oltenia minimele vor fi de 4 grade Celsius, iar temperaturile maxime vor urca în termometre până la 22 de grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM în perioada 26 septembrie- 24 octombrie 2022. Ce spun meteorologii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si