Cum va puteti inscrie la programul Casa Verde si ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a va renova casa cu bani de la stat. Mii de potentiali beneficiari au luat cu asalt institutiile

Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat Programul Casa Verde Clasic, prin care atat persoanele fizice cat si cele juridice pot primi bani de la stat pentru a-si renova casele. Dosarele de finantare vor putea fi depuse intre 10 si 24 octombrie.

A.C., joi 06 octombrie 2016 , 20:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dupa cinci ani de asteptare, programul a fost reluat, iar sprijinul acordat pentru instalatii care folosesc surse neconventionale pentru incalzire se ridica intre 3.000 si 8.000 de lei.

Mii de potentiali beneficiari au inceput sa adune documentele necesare pentru inscrierea in program, iar institutiile au fost luate deja cu asalt.

"Au venit şi la noi, de ordinul zecilor în fiecare zi, să se intereseze, cei care ni s-au adresat direct la birou, fără să-i mai punem la socoteală pe cei care s-au mulţumit cu anunţul de afară. La Cartea Funciară, însă, e nebunie, pentru că extrasul are valabilitate doar 30 de zile“, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia a Mediului Olt, Daniela Bălşanu, potrivit adevarul.ro. De precizat este faptul ca investitia trebuie suportata initial de beneficiar, urmand ca apoi sa se realizeze decontarea.

Romanii care isi doresc sa aceseze finantari prin acest program pot depunde dosarul la Agentia Teritoriala de Protectie a Mediului, apoi urmarit site-ul AFM pentru a afla decizia de acceptare (sau respingere) în Program. Urmatorul pas este semnarea contractului de finantare cu Administratia Fondului pentru Mediu (in maximum 60 de zile de la publicarea listei), iar apoi demararea lucrarilor, ca in final, depunerea cererii de decontare in termen de 12 luni de la data semnarii contractului.

Continuarea pe Adevarul.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si