Cum vor învăța elevii în toamnă? Ce este sistemul hibrid

Școala s-ar putea desfășura într-un sistem 50-50 de la toamnă, unde sistemului clasic i se va alătura învățământul online, în special în mediul urban.

Author: I.C. vineri 10 iulie 2020 , 09:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Vicepremierul Raluca Turcan, care conduce o comisie interministerială ce are ca scop problema învățământului, spune că autoritățile au deja un set de măsuri propuse de asociația părinților, Ministerul Educației și de la INSP.

„Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP. 

Citeste si: Redeschiderea școlilor în toamnă. Anunț de ultimă oră

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări- dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare- acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării

mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid- 50% școală fizică 50% școală online- a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si