Redeschiderea școlilor în toamnă. Anunț de ultimă oră

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a atenţionat că ar putea urma un val doi al pandemiei de coronavirus odată cu măsurile de relaxare pentru populaţie. El a vorbit și despre redeschiderea școlilor din toamnă.

R.B., marți 07 iulie 2020 , 09:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat ce sfaturi are pentru copiii care ar putea să se întoarcă la şcoală peste câteva luni, ministrul Sănătăţii a spus că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Educaţiei, în care este implicat şi vicepremierul şi alţi factori decizionali, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea cum prognozăm şi începutul anului şcolar. Există o comisie la nivelul Ministerului Educaţiei care pregătesc cum vor gestiona începutul anului şcolar. Noi ne adaptăm şi pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri... (Sfatul este – n.r.) Cel precaut”, a explicat Tătaru.

Redeschiderea școlilor în toamnă

Citeste si: Ludovic Orban: „Rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile CCR”

”Ne-am bucurat prea devreme”

Tătaru a mai spus că „ne-am bucurat cam devreme”. El a exclus o nouă măsură de închidere a teraselor, însă rămâne de văzut cum va fi pregătită deschiderea restaurantelor.

„Noi avem de gestionat o a doua cocoaşă a acestui registru pandemic. Ne-am bucurat cam devreme. Mă refer şi la restaurante şi la terasele pe care le-am deschis, sunt piscine închise. În acest moment nu putem discuta despre acest lucru (o posibilă închidere a teraselor – n.r.), dar putem amâna restul de măsuri de relaxare. Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a completat Nelu Tătaru.

Redeschiderea școlilor în toamnă

Citeste si: Orban: Dacă astăzi ar trebui să iau decizia pentru mâine, aş propune și aș decide prelungirea stării de alertă

”Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie, trebuie să fie un semnal pentru toată lumea”

Chestionat dacă are vreun regret privind situaţia pandemiei în România, Nelu Tătaru a replicat: „Nu neapărat părere de rău, o dezamăgire poate, o parte a populaţiei pe care nu o vedeam aşa vitează ca acum. Ţin minte acea linişte din martie, aprilie şi a făcut să ajungem la măsuri de relaxare. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie, trebuie să fie un semnal pentru toată lumea”.

Citeste si: TERIFIANT! Două gemene nou-născute, sfâșiate de un labrador gelos! Cum s-a întâmplat totul

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si