UPDATE: Ambasadorul român la Copenhaga, Mihai Alexandru Grădinar, a precizat, sâmbătă, pentru Digi 24, că bebeluşul este internat într-o unitate sanitară din oraşul Odense şi este în afara unui pericol iminent.  

Ancheta a fost demarată după ce bebeluşul a ajuns la spital cu hemoragie craniană, medicii suspectând ”sindromul bebeluşului scuturat”.  

”Poliţia daneză ne-a transmis că minorul a fost internat în stare critică (...) iar

legat de starea de sănătate pot să vă spun că în prezent este în afara pericolului de moarte şi primeşte în continuare îngrijiri medicale în spitalul din Odense. La recomandarea medicilor, autorităţile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanţele care au dus la internarea minorului în spital, iar părinţii au fost reţinuţi pentru o perioadă iniţială de patru săptămâni în centre diferite cu suspiciunea de provocare a sindromului bebeluşului scuturat. Investigaţia în prezent se află în stadiu incipient”, a declarat ambasadorul român.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 

Părinții sunt în centre de detenție diferite și nu au voie să își vadă copilul. Minorul se afla în grija unei persoane desemnate de municipalitate, iar Ambasada României a făcut numeroase demersuri pentru a afla detalii despre minor.
”Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, la data de 2 februarie 2022, de către un cetăţean român, cu privire la situaţia deosebită în care se află alţi trei cetăţeni români, membri de familie ai acestuia, pe teritoriul Regatului Danemarcei.

În dialogul cu reprezentanţii ambasadei, persoana în cauză a menţionat că doi cetăţeni români, soţ şi soţie, rezidenţi în Regatul Danemarcei, au fost reţinuţi de către autorităţile daneze şi se află în custodia a două centre de detenţie diferite. Copilul minor al celor doi soţi a fost internat, la data de 29 ianuarie 2022, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate ulterior informaţii cu privire la starea de sănătate a acestuia”, a transmis, sâmbătă, Ministerul de Externe, la solicitatea News.ro.

Citeste si: Fratele copilului ucis la Brădeni și mama acestuia au fost duși la un centru pentru victimele violenței domestice

Ambasada României din Copenhaga face verificări cu privire la starea minorului

Potrivit aceleiași surse, Ambasada României din Copenhaga s-a interesat și de situația juridică a părinților.

În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile daneze, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la situaţia juridică a celor doi cetăţeni români reţinuţi şi starea de sănătate a minorului, precum şi detalii suplimentare cu privire la acest caz.

Potrivit datelor preliminare comunicate ambasadei de către poliţia daneză, minorul este în prezent internat în spital, fiind însoţit şi supravegheat de o persoană desemnată de către municipalitatea daneză.

La recomandarea medicilor, autorităţile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanţele care au dus la internarea minorului în spital. Părinţii minorului au fost reţinuţi pentru o perioadă iniţială de 4 săptămâni, fără dreptul de a vedea minorul, fiindu-le desemnaţi avocaţi din oficiu. Reprezentanţii ambasadei au făcut demersuri pentru stabilirea unui contact direct cu medicii care supraveghează minorul, însă, până la acest moment, nu au fost obţinute informaţii concrete cu privire la unitatea medicală unde se află acesta”, mai transmite MAE.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De asemnenea, Ambasada României la Copenhaga face demersuri pentru a afla detalii cu privire la unitatea medicală unde a fost internat minorul.

Citeste si: Florentina a dispărut de la un centru al Protecției Copilului. Dacă o vedeți, sunați de urgență la 112


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si