Curiozităţi despre pasta de dinţi! Ştiţi că poate provoca grave probleme de sănătate?

Curiozităţi despre pasta de dinţi. Toată lumea o foloseşte, dar puţini ştiu că poate fi şi periculoasă.

Author: C.L. luni 29 octombrie 2018 , 15:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pasta de dinţi a apărut încă din secolul XIX, însă iniţal ingredientele ei erau pentru albirea dinţilor, nu pentru igiena lor. Apoi, s-a descoperit că fluorurile asigură o protecţie împotriva cariilor dentare şi a gingivitei. Aşa că fluourile au devenit principalul ingredient al pastelor de dinţi.

Numai că, ani mai târziu, specialiştii au observat că fluorul poate fi destul de periculos, în special pentru copiii mai mici de 8 ani.

Poate stimula apariţia unor afecţiuni cum ar fi fluoroza smalţului sau fluoroza dentară, ce constau în apariţia unor depozite minerale de fluor la nivelul smalţului. Aşadar, mare atenţie la copii când se spală cu pastă de dinţi care conţine fluor.

Curiozităţi despre pasta de dinţi. Medicii spun că cele mai multe cazuri de fluoroză dentară apar la copiii care se joacă cu pasta de dinţi şi testează excesiv gustul acesteia. Micuţii care înghit cantităţi mari de pasta de dinţi timp îndelungat riscă să aibă probleme de sănătate, iar efectele sunt vizibile târziu, o cantitate mare de fluor în organism are efecte nocive asupra sistemului osos. De aceea este de preferat să cumpăraţi copiilor pastă de dinţi specială pentru vârsta pe care o au.

Curiozităţi despre pasta de dinţi! Motivul pentru care face spumă

Tot la capitolul curiozităţi despre pasta de dinţi, puţini sunt cei care ştiu motivul pentru care aceasta face spumă. Pastele de dinţi conţin ingrediente de tipul detergenţilor sau coloizilor minerali provenite din algele marine. Astfel, pentru a obţine spuma pe care o pastă de dinţi o produce atunci când intră în contact cu apa, în compoziţia ei se află sulfat de sodiu, un detergent care se găseşte şi în geluri de duş sau în şampoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si