Cursul valutar BNR pentru azi, 14 iunie 2024, a fost anunțat la ora 13:00.

Verifică aici cotații valutare publicate de Banca Națională a României pe site-ul oficial al instituției: www.cursbnr.ro.

Cursul valutar BNR pentru 14 iunie 2024

Euro: 4.9771 lei

Dolar: 4.6576 lei

Franc elvețian: 5.2114 lei

Lira sterlină: 5.9174 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Leva bulgărească: 2.5447 lei

Lira turcească: 0.1434 lei

Gram aur: 347.5083 lei

Citește și: Ei sunt bătrânii pentru care pensiile nu cresc! Anunțul de ultim moment care întristează aproape un milion de vârstnici

 

Estimări privind cursul de schimb pentru următoarele luni

Estimările realizate de Asociația CFA România privind evoluția cursului de schimb ne indică faptul că aproximativ 88% dintre participanți la studiul lunar estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Restul analiștilor previzionează o stagnare.

Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru următoarele șase luni este de 5,0172 lei pentru un euro. Pentru următoarele 12 luni, media se situează la 5,0719 lei pentru moneda europeană.

Citește și: Cât va fi salariul minim net pe economie de la 1 iulie 2024? Guvernul aprobă azi majorarea

Pe lângă estimările privind evoluția cursului de schimb, Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociația CFA România a avut o scădere de 12,3 puncte în luna aprilie a anului curent, ajungând la valoarea de 47,1.

În acest context, 59% dintre analiștii organizației prevăd o reducere a ratei inflației în următoarele 12 luni, o scădere de la 75% față de exercițiul anterior.

"După corecţia înregistrată în lunile anterioare de către componenta de anticipaţii şi componenta de condiţii curente a scăzut substanţial. Astfel, atât indicatorul de încredere, cât şi componentele sale, au ajuns la valorile înregistrate în noiembrie anul anterior. Aceste corecţii vin pe fondul încetinirii economiei, în pofida impulsului fiscal semnificativ, a anticipaţiilor de majorare a deficitului bugetar, precum şi a anticipaţiilor de majorare a fiscalităţii în 2025", a declarat Adrian Codîrlaşu,

vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, într-un comunicat de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si