Cursul valutar BNR pentru azi, 17 iunie 2024, a fost anunțat la ora 13:00.

Verifică aici cotații valutare publicate de Banca Națională a României pe site-ul oficial al instituției: www.cursbnr.ro.

Cursul valutar BNR pentru 17 iunie 2024

Euro: 4.9768 lei

Dolar: 4.6464 lei

Franc elvețian: 5.2078 lei

Lira sterlină: 5.8855 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Leva bulgărească: 2.5446 lei

Lira turcească: 0.1414 lei

Gram aur: 346.6329 

Citește și: Ei sunt bătrânii pentru care pensiile nu cresc! Anunțul de ultim moment care întristează aproape un milion de vârstnici

Estimări privind cursul de schimb EURO-LEU pentru următoarele luni

Estimările realizate de Asociația CFA România privind evoluția cursului de schimb ne indică faptul că aproximativ 88% dintre participanți la studiul lunar estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Restul analiștilor previzionează o stagnare.

Valoarea medie a anticipațiilor pentru următoarele șase luni este de 5,0172 lei pentru un euro. Pentru următoarele 12 luni, media se situează la 5,0719 lei pentru moneda europeană.

Citește și: Cât va fi salariul minim net pe economie de la 1 iulie 2024? Guvernul aprobă azi majorarea

În plus, Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociația CFA România a avut o scădere de 12,3 puncte în luna aprilie a anului curent, ajungând la valoarea de 47,1.

În acest context, 59% dintre analiștii organizației prevăd o reducere a ratei inflației în următoarele 12 luni, o scădere de la 75% față de exercițiul anterior.

"După corecţia înregistrată în lunile anterioare de către componenta de anticipaţii şi componenta de condiţii curente a scăzut substanţial. Astfel, atât indicatorul de încredere, cât şi componentele sale, au ajuns la valorile înregistrate în noiembrie anul anterior. Aceste corecţii vin pe fondul încetinirii economiei, în pofida impulsului fiscal semnificativ, a anticipaţiilor de majorare a deficitului bugetar, precum şi a anticipaţiilor de majorare a fiscalităţii în 2025", a declarat Adrian Codîrlaşu,

vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, într-un comunicat de presă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si