Cursul valutar  al zilei de 27 martie 2024 va fi anunțat de BNR miercuri la ora 13.00. Vezi mai jos în timp real cum evoluează euro și dolarul în raport cu moneda națională.

Cursul valutar  anunțat de BNR marți a păstrat același nivel pentru moneda euro, în timp ce dolarul s-a depreciat puternic în raport cu leul românesc.

Citește și: Curs valutar BNR pentru 26 martie 2024: Evoluția euro și dolarului

Cursul valutar BNR pentru 27 martie 2024

Cursul valutar BNR pentru 27 martie 2024

[Sursa foto: Pexels]

Curs valutar BNR, cât costă azi un euro?

Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,9712 lei pentru un euro, aproape neschimbat față de cursul de 4,9711 lei înregistrat luni.

Dolarul a ajuns la 4,5788 lei, în scădere semnificativă față de cursul de ieri, de 4,5956 lei/dolar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Analiștii financiari estimează o depreciere a leului în faţa euro, în următoarele 12 luni, însă experții de la BNR au remarcat stabilitatea cursului valutar în ultimii ani, în contextul degradării unor deficite economice structurale. 

Curs valutar BNR, miercuri 27 martie 2024

Euro- 4.9710 lei

Dolar american- 4.5892 lei

Lira sterlină- 5.7967 lei

Franc elvețian- 5.0678 lei

Gramul de aur- 323.4240 lei

Riscuri legate de stabilitatea cursului valutar

În cea mai recentă minută a ședinței de CA de la Banca Națională se spune că, la mijlocul lunii ianuarie 2024, cursul de schimb leu/euro a cunoscut o ajustare ascendentă, dar mai modestă decât cele evidențiate în regiune și succedată de o relativă stabilizare pe noul palier.

În raport cu dolarul SUA, leul s-a depreciat doar ușor, în condițiile în care moneda americană a tins să se întărească după pierderea de valoare suferită în decembrie pe piețele financiare internaționale.

Riscurile la adresa comportamentului cursului de schimb leu/euro rămân totuși ridicate, au apreciat membrii Consiliului BNR, evocând dimensiunea încă considerabilă a dezechilibrului extern și incertitudinile asociate procesului de consolidare fiscală, precum și perspectiva ratelor dobânzilor reprezentative al băncilor centrale majore și actualele tensiuni geopolitice. 

Cursul valutar BNR pentru 27 martie 2024. La ce nivel a ajuns moneda euro

Cursul valutar BNR pentru 27 martie 2024. La ce nivel a ajuns moneda euro

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si