UPDATE: Numarul persoanelor decedate in urma seismului devastator din Iran a crescut la 328. 

Seismul a fost resimtit in mai multe zone din Iran, iar provincia cea mai afectata este Kermanshah.

Oficialii spun ca numarul victimelor se poate mari din minunt in minut. Epicentrul cutremurului a fost localizat la Penjwin, in provincia Sulaimaniyah din regiunea autonoma Kurdistan din Irak, in apropierea frointierei cu Iranul. Cutremurul s-a produs la o andancime de numai 32 de kilometri si s-a resimtit pana in Turcia.

Citeste si: Proteste in toata tara. Oamenii cer Guvernului sa renunte la ordonanta care aduce modificari importante la Codul Fiscal

Mai multe sate din Iran au ramas fara energie electrica, multe cladiri s-au prabusit, iar autoritatile de la Teheran au decretat stare de urgenta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Si in capitala irakului, Bagdad, cutremurul a produs panica printre populatie, oamenii iesind pe strazi pentru a se feri din calea dezastrului. In alte localitati, in moschee, s-au spus rugaciuni la difuzoare.

Echipele de salvare cauta cu disperare supravituitori si spun ca sunt zeci de oameni inca prinsi sub daramaturi.

Pana acum, in Iran, sunt declarati cel putin 200 de morti si peste 1.650 de raniti, in timp ce in Irak sunt 6 persoane decedate si 50 ranite.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si