Cutremur în Peninsula Balcanică! Câte grade a avut seismul

Un cutremur în Peninsula Balcanică a avut loc în această dimineață.

Author: G.S. luni 28 ianuarie 2019 , 08:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Nord-Vestul Peninsulei Balcanice a avut loc un cutremur în această dimineață. Seismul s-a produs la ora 05.16

și a avut 3 grade pe scara Richter. De asemenea, acesta a avut loc la o adâncime de 5 kilometri. Coordonate: lat 43.5138; lon 19.1636.

România n-a fost ferită de cutremure mari

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti. A fost, de altfel, cel mai puternic cutremur din România din ultimii 14 ani.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si