Un nou seism a zguduit România, chiar în prima săptămână din ianuarie 2023. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a publicat informații cu privire la acest cutremur. Seismul s-a petrecut cu doar câteva ore în urmă.

Cutremur de ultim moment în țara noastră

Seismul din această dimineață a înregistrat o magnitudine de 2,4 grade. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la ora 04:27 (ora României), și a avut o adâncime de 100 de kilometri.

Citește și: Seismul puternic din California a luat viața a două persoane și a lăsat mii de case fără curent electric

Conform specialiștilor, a fost un cutremur slab. Seismul s-a produs în apropierea orașelor: 157km NE de Pitești, 189km E de Sibiu, 190km SV de Iași, 200km N de Ruse, 75km E de Brașov, 84km NE de Ploiești, 110km S de Bacău, 116km V de Galați, 116km V de Brăila, 135km N de București.

Oamenii nu au resimțit seismul pentru că s-a produs foarte dimineață, dar și pentru că a fost unul destul de slab.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Cutremur de 4,1 grade, vineri noaptea, în Vrancea

România a fost zguduită de două cutremure chiar din prima zi a anului 2023, 1 ianuarie. Seismele s-au produs în două zone diferite din țară. Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că unul a avut loc în Banat, județul Timiș, la 15 kilometri adâncime.

Citește și: Cutremur vineri seară în județul Ialomița

Potrivit specialiștilor, cel de al doilea a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, cu o adâncime de 80 de kilometri. Primul seism din 2023 a avut loc la ora 03:41, cu o magnitudine de 3,3 grade, iar celălalt la ora 10:03, cu 2,5 grade pe scara Richter.

Citește și: Cutremur, în primele zile ale anului. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si