UPDATE-

Cel puţin 162 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite în urma cutremurului de magnitudinea 5,6 care a lovit, luni, oraşul Cianjur din provincia indoneziană Java de Vest, a declarat guvernatorul regional Ridwan Kamil, potrivit BBC.

Bilanţul iniţial era de cel puţin 62 de morţi, potrivit datelor oferite de Agenţia Naţională de Atenuare a Efectelor Dezastrelor din Indonezia (BNPB).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, potrivit datelor furnizate de US Geological Survey.

Zeci de oameni au fost duşi la spital, mulţi fiind trataţi afară.

Salvatorii au lucrat până noaptea pentru a încerca să îi găsească pe cei care se credea că sunt încă prinşi sub clădirile prăbuşite.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Regiunea în care s-a produs cutremurul este dens populată şi predispusă la alunecări de teren, casele fiind prost construite.

  Cel puțin 56 de persoane au murit şi 700 au fost rănite în provincia Java de Vest din Indonezia, care a fost zguduită, luni, de un cutremur cu magnitudinea de moment 5,6, dar care s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri, potrivit măsurătorilor institutului american de monitorizare geologică USGS.

În jur de 56 de oameni au murit în urma unui cutremur în Indonezia. Alte sute de oameni sunt răniți. Seismul a lovit insula Java și a avut o magnitudine de 5,6.

Citește și: Nori negri peste Europa. "Ne așteaptă câteva luni dificile"

Herman Suherman, reprezentant guvernamental din localitatea Cianjur situată în provincia Java de Vest, unde a fost stabilit epicentrul cutremurului, a declarat postului de ştiri MetroTV că aproximativ 20 de persoane au murit într-un spital din regiune.

„Din informațiile pe care le dețin în acest moment, numai în acest spital au murit aproape douăzeci de persoane şi cel puțin 300 primesc îngrijiri medicale", a spus el.

Sute de familii trec prin clipe de coșmar

„Majoritatea au fracturi după ce au rămas blocate sub dărâmăturile clădirilor", a declarat Suherman, director administrativ din Cianjur. Cutremurul s-a produs în provincia Java de Vest, în apropiere de Cianjur, la aproximativ 100 de kilometri de Jakarta, conform Agenției de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică din Indonezia.

Citește și: Cutremur puternic în Italia

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cutremurul s-a produs la ora locală 13:21 (06:21 GMT), iar epicentrul a fost localizat la o distanță de 10 kilometri sud-vest de Cianjur, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agenției. Seismul nu a avut potențialul de a declanșa un tsunami. Mișcările telurice au fost resimțite puternic în capitala Jakarta, provocând panică printre locuitorii care s-au grăbit să iasă din case şi clădiri.

Citește și: Cinci dintre cele mai vechi clădiri din Capitală. Sunt emblematice pentru arhitectura Bucureștilor

În anul 2018 un sesim cu magnitudinea de 7,5 a provocat un tsunami care a ucis 4.300

de persoane.

Citește și: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a aterizat lângă Japonia! Ce înseamnă asta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si