Update. Două femei, scoase de sub ruine după mai bine de 120 de ore

Salvatorii din Turcia au reușit să salveze două femei, după ce au rămas blocate sub ruine timp de 122 de ore, au anunțat sâmbătă autoritățile. 

Menekse Tabak, în vârstă de 70 de ani, a fost înfășurată într-o pătură în timp ce salvatorii o transportau către o ambulanță care o aștepta în provincia Kahramanmaras, potrivit imaginilor împărtășite de Anadolu.

Cealaltă femeie, Masallah Cicek, în vârstă de 55 de ani, a fost scoasă dintre dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Diyarbakir, cel mai mare oraș din sud-estul Turciei.

Știre inițială

Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul dureros al cutremurului din Turcia și Siria continuă să crească de la o oră la alta. Numărul persoanelor care au murit a ajuns până la această oră la peste 25.000.

Mai mult de 12.500 de clădiri au fost complet distruse sau grav avariate în ambele ţări. 

Bilnț Cutremure în Turcia și Siria.

Crește numărul morților după cutremurul din Turcia.

[Sursa foto: Profimedia]

93.000 evacuate din zona unde s-a produs cutremurul

Eforturile de salvare continuă în condiţii de ger, ia speranţele de a găsi mai mulţi supravieţuitori scad tot mai mult.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aproximativ 93.000 de persoane au fost evacuate din zona unde a avut loc cutremurul din sudul Turciei şi mai mult de 166.000 de persoane au fost implicate în eforturile de salvare şi ajutor.

Citește și: VIDEO- Cutremurele din Turcia și Siria au băgat spaima în români. Vor să se adăpostească în buncărele din țară, însă autoritățile interzic acest lucru

Au existat 1.891

de replici de la primul cutremur de luni dimineaţa.

Bilnț Cutremure în Turcia și Siria.

Crește numărul morților după cutremurul din Turcia.

[Sursa foto: Profimedia]

Povești dramatice ale oamenilor salvați de sub dărâmături

Ea a relatat poveşti dramatice ale celor salvaţi de sub ruine.

“Eu nu am veşti de la studenta mea din Adiyaman, nu au reuşit să ajungă încă la ea şi nu am veşti de la o prietenă care are familia sub ruine: doi copii, mamă, tată şi fratele. Niciun fel de ştiri. Nu vrem să ne pierdem speranţa pentru că sunt salvaţi inclusiv bebeluşi,   un bebeluş de zece zile a fost salvat cu mama lui   . Aici unde sunt eu, la spital, este o siriancă care trăieşte în Turcia. Prima dată i-a fost salvat bebeluşul de 11 luni, a fost dus cu ambulanţa la un spital. Nu ştiau cine sunt părinţii şi a fost publicată imaginea pe social media. Iar mai târziu mama a fost salvată tot din ruine şi a putut să îşi identifice copilul datorită social media. Ieri chiar i-am văzut, sunt bine, mama este însărcinată în patru luni, dar este reunită cu bebeluşul ei. Sunt poveşti care pur şi simplu nici nu am cuvinte să vă spun cât de emoţionante sunt”, a relatat Mirela Gultekin, la un post de televiziune.

Citește și: VIDEO- Turcia s-a deplasat cu trei metri mai aproape de Grecia în urma cutremurelor devastatoare

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Femeia a povestit totodată faptul că momentan, ajutoarele care au venit în ultimele zile sunt suficiente, fapt pentru care atmosfera este mai relaxată iar lumea nu mai stă în stradă.

“Ajutoare au venit în ultimele două zile, suficiente, mâncare, provizii, încălzire. Din acest punct de vedere lumea s-a mai relaxat. Sunt foarte multe puncte unde oamenii se pot duce şi pot dormi, li se pot da haine sau pături. Lumea nu mai este în stradă. Sunt încă oameni care preferă să doarmă în maşini, dar ziua mânăncă, beau apă în locuri amenajate. S-a mai liniştit atmosfera. Toată lumea se gândeşte şi este concentrată pe cei care sunt sub ruine încă. Este mai bine”, a transmis romanca din Turcia. 

Citește și: Cansu Dere, protagonista serialului ”Infidelul”, este de negăsit după cutremurul din Turcia

Chiar și așa, Mirela Gultekin descrie momentele din ultimele zile ca fiind groaznice, dar care în acelaşi timp te fac să fii mult mai conştient de ceea ce este viaţa şi care sunt lucrurile importante în viaţă.

„Dacă în primele zile era panică, disperare, acum încerci să vezi lucrurile realist, cum poţi să ajuţi, vorbesc cu pacienţi, mai fac traduceri, încercăm să ne ajutăm unii pe ceilalţi”, a mai relatat românca aflată din Turcia.

Citește și: Româncă din Turcia: Oamenii sunt salvaţi în fiecare oră/ Ne uităm la ştiri şi stăm cu sufletul la gură şi nu ne putem abţine să nu plângem pur şi simplu/ Momentele sunt groaznice

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si