Daca Romania e lovita de vreun dezastru, cetatenii vor trebui sa isi dea seama..singuri. Pe alarmele primariei poti sa dormi in voie. Sirenele au dat gres, inca o data

Sa ne fereasca Dumnezeu de un dezastru, pentru ca nu putem pune nicio baza in sirenele primariei. La al treilea exercitiu de alarmare, situatia e tragicomica. Nici macar sistemele care au functionat datile trecute nu mai pornesc. Ascultati ce spun oamenii!

Author: A.L. miercuri 06 septembrie 2017 , 19:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O liniste de paradis a domnit in aceasta dimineata in inima Capitalei. Paradoxal, tinand cont ca, incepand cu orele 10, capitala ar fi trebuit sa vibreze de la vuietul sirenelor.

Este 10 dimineata si singurul sunet diferit pe care il poti auzi aici, in piata Victoriei, este cel al fluierului agentului de circulatie.

Teoretic, acum ar trebui sa sune si alarma pentru dezastru. Dar, de o luna de zile, de cand am remarcat aceeasi situatie, nimic nu s-a schimbat. Adica nimeni nu a reparat sistemul.

Daca ar fi singura zona in care nu se aude nimic,  am putea spune ca e doar o greseala. Dar situatia e aceeasi si la doi pasi de kilometrul 0, in Centrul Vechi.

Totusi, dupa ceva minute bune de asteptare…

In cele din urma se aude si acea sirena pentru dezastre. De undeva, din departare. Asta n-ar fi neaparat o problema. Adevarata problema este ca si undeva in acest bloc ar fi trebuit sa fie o astfel de alarma, care sa sune. Noi nu prea auzim, poate o auziti dumneavoastra.

Exact pe blocul unde sunteti dumneavoastra acum este o sirena de dezastru, de cutremur sau altceva.

Asa am fi crezut si noi, pana cand am ajuns langa piata Unirii.

Pe un bloc de unde sunetul sirenei s-ar putea auzi pe kilometri buni.

Aceasta este una dintre sutele de alarme din Capitala care, in cazul unui dezastru, ar trebui sa alerteze intreaga populatie. Ei bine, surpriza: acum o luna a fost reparata, astazi, evident, nu mai functioneaza.

vicepresedinte asociatie:

"Atunci a mers si a functionat. Acum, nu stiu daca mai este, am auzit ceva, niste alarme, se auzeau, dar s-au intrerupt. Dar nu de aici. Dar de la noi nu."

In aceste conditii, e evident ca avem de ce sa ne facem griji in caz de pericol. Mai ales ca nici datele pe care le au pompierii nu sunt prea incurajatoare.

Adrian Marin, purtator de cuvant ISUB-IF:

"Din cele 102 de sirene centralizate, astazi numai 56 dintre acestea au functionat. La nivelul judetului Ilfov din cele 75 numai 10 sunt centralizate si pot fi actionate de catre ISUB-IF, iar astazi au functionat numai 4."

Exercitiile de alarmare vor avea loc in fiecare luna, tocmai pentru ca toate alarmele sa fie functionale. Cand, asta nimeni nu stie...

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si