Pietoni care traverseaza in toate directiile. Asa se traverseaza in aceasta intersectie din Tokio. Nu va imaginati ca pietonii sunt dezorganizati. Dimpotriva!!

Asa este... organizata aceasta intersectie, in care se vad marcate nu 4, ci 5 treceri de pietoni. Aici fiecare pieton are dreptul sa-si aleaga drumul pe oricare dintre zebrele marcate, inclusiv pe cea trasata in diagonala.

Cum e posibil? Timp de un minut, toate semafoarele destinate soferilor arata simultan culoarea rosie, asa ca pietonii au unde verde.

Nici nu e de mirare daca ne gandim ca intersectia Shibuya este considerata cea mai aglomerata din lume. Aflati ca toate aceste zebre sunt calcate in fiecare zi de, atentie, 2,5 milioane de oameni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

e mutam in Romania, mai precis in Capitala tarii. Si incercam sa vedem cat dureaza pentru un pieton sa traverseze, la Piata Unirii, de la intersectia cu bulevardul Dimitrie Cantemir pana la cunoscutul magazin din centru.

Pornim cronometrul. Deocamdata este rosu. Asteptam sa se faca verde. Sunt si pietoni care traverseaza pe rosu, insa vrem sa traversam regulamentar.

Un minut. E verde. Mai avem o intersectie de traversat, dar deocamdata este rosu, asa ca astept.

Deja s-au scurs peste doua minute. Doua minute si 30 de secunde, insa drumul nu s-a incheiat. Mai avem de trecut inca o intersectie

Peste trei minute. Semaforul este rosu, dar mai avem de asteptat. Este inca rosu, desi sunt oameni care isi asuma riscul si traverseaza. Verde! Ultima trecere de pietoni. Patru minute si 50 de secunde.

E drept ca exista si pasajul subteran destinat pietonilor, insa aici ai acces doar daca achiti contravaloarea calatoriei cu metroul, unde...

putem concura cu brio la capitolul aglomeratie. (ilustram cu aglomeratie la metrou).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si