Dacian Ciolos, dupa intalnirea cu Joe Biden la Casa Alba: "Am solicitat si am obtinut promisiunea ca vom fi sustinuti pentru intarirea cooperarii la Marea Neagra"

Romania a solicitat sprijinul Statelor Unite in intarirea cooperarii la Marea Neagra, a anuntat premierul Dacian Ciolos, dupa intalnirea de marti icepresedintele american Joe Biden, de la Casa Alba.

A.C., miercuri 25 mai 2016 , 08:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Am solicitat si am obtinut sprijinul SUA si am obtinut promisiunea ca vom fi sustinuti pentru intarirea cooperarii la Marea Neagra, cooperare militara la nivel naval", potrivit Agerpres. "Am explicat demersurile pe care noi le-am facut deja in colaborare cu Bulgaria si Turcia si am avut promisiunea sprijinului, in cadrul summitului, pentru ca aceasta cooperare la Marea Neagra sa fie sustinuta de NATO", a declarat primul ministru, potrivit  unui comunicat de presa al Guvernului.

La randul sau, vicepresedintele Biden a subliniat ca Romania a fost si ramane un partener si aliat de încredere al SUA. De asemenea, a aratat ca exista un interes reciproc de utilizare a potentialului semnificativ de dezvoltare a cooperarii economice.

Convorbirile au vizat si stadiul pregatirii Summit-ului NATO de la Varsovia, din luna iulie a acestui an. Premierul Dacian Ciolos a prezentat aspectele de securitate si aparare care prezinta un interes particular pentru Romania, precum si pozitia nationala în raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii în cadrul reuniunii la nivel inalt a Aliatilor, se mai arata in acelasi comunicat.

Vicepresedintele Biden a reconfirmat angajamentul SUA, atat în plan bilateral romano-american, cat si în context aliat în vederea consolidarii securitatii si apararii în spatiul euroatlantic. Oficialul american a salutat implicarea activa a Romaniei in eforturile de prevenire si combatere a riscurilor si provocarilor de securitate cu care se confrunta Alianta Nord-Atlantica.

Prim-ministrul Dacian Ciolos se afla intr-o vizita de lucru în Statele Unite ale Americii pana pe 25 mai.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si