Dâmboviţa: 55 de persoane cu handicap dintr-un centru, diagnosticate cu COVID-19

Cincizeci şi cinci de beneficiari din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni, judeţul Dâmboviţa, au fost diagnosticaţi, joi, cu COVID-19, în cadrul unităţii fiind un focar de boală cu peste o sută de infectaţi.

Author: G.B. joi 09 iulie 2020 , 21:57

dâmbovița covid 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Conform ultimelor rezultate primite astăzi, 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- Cov-2.

În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate în rândul personalului”, anunţă DSP Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.

Dâmboviţa: 55 de persoane cu handicap dintr-un centru, diagnosticate cu COVID-19

Toţi cei 55 de beneficiari sunt monitorizaţi clinic de medicii specialişti din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital.

În urma depistării cazurilor din acest centru social, DSP Dâmboviţa a dispus menţinerea unor măsuri precum distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru, intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă, efectuarea dezinfectiei terminale, purtarea echipamentului de protecţie şi

a fost interzică folosirea de către salariaţi a unor spaţii comune. De asemenea, în centrul destinat persoanelor cu handicap a fost interzis accesul vizitatorilor.

dâmbovița covid 19

De asemenea, specialiştii în sănătate publică din judeţ condamnă public orice campanie de minimizare a pericolului reprezentat de virusul SARS-Cov-2.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Gata cu petrecerile în Vama Veche! Anunțul tocmai a fost făcut

Citeste si: Descoperire macabră în Munții Făgăraș

Citeste si: Costel Alexe, despre combaterea tăierilor ilegale din pădurile României

”Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman, poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi de aceea, dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării”, a mai transmis instituţia.

Citeste si: Alertă în televiziune! Un angajat TVR, depistat pozitiv pentru COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si