Al doilea județ din țară cu măsuri de restricții speciale. Masca va fi obligatorie și pe stradă

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate zonele alomerate, inclusiv în aer liber, în Dâmbovița, potrivit deciziei luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Alex Dumitrescu, miercuri 29 iulie 2020 , 11:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsura vizează toate spațiile deschise aglomerate, târgurile, piețele și oboarele din județ, potrivit g4media.ro.

Măsura va intra în vigoare joi.

Acesta este cel de-al doilea județ, după Argeș, care hotărăște ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în aer liber.

În Dâmbovița au fost înregistrate 1.682 de azuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Doar în ultimele două săptămâni au fost înrgistrate 600 de cazuri.

Masca devine obligatorie în spațiile deschise

Întrebat despre măsura obligativității purtării măștii în spațiile deschise, premierul a dat ca exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului.

„Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este frunicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a subliniat Orban.

Măsura purtării obigatorie a măștii în spațiile deschise a fost luată marți seară. Măsura se aplică în anumite intervale orare și în anumite zone aglomerate. Excepție de la această regulă o vor face persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Și terasele vor fi afectate de măsuri. Astfel, CNSU a propus închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc după ora 23:00.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (...) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si