VIDEO - Precizări privind măsurile de restricții în România. Anunțul lui Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări despre măsurile de restricții adoptate marți seară de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus.

Alex Dumitrescu, miercuri 29 iulie 2020 , 10:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a declarat că vor fi purtate discuții la nivel de Guvern dacă restricțiile adoptate marți seară vor fi introduse pe tot teritoriul țării sau doar pe anumite zone cu probleme, aglomerate, precum Capitala sau județele celem ai afectate.

Întrebat dacă Guvernul va adopta miercuri măsurile CNSU, premierul a răspus că „încă analizăm, încă purtăm discuții”.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (...) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

Masca devine obligatorie în spațiile deschise

Întrebat despre măsura obligativității purtării măștii în spațiile deschise, premierul a dat ca exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului.

„Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este frunicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a subliniat Orban.

Măsura purtării obigatorie a măștii în spațiile deschise a fost luată marți seară. Măsura se aplică în anumite intervale orare și în anumite zone aglomerate. Excepție de la această regulă o vor face persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Și terasele vor fi afectate de măsuri. Astfel, CNSU a propus închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc după ora 23:00.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si