Dan Barna, prima mutare pentru deblocarea negocierilor: ”Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi"

Liderul USR, Dan Barna, propune ca liderii celor trei partide care ar urma să compună noua majoritate parlamentară să fie vicepremieri în viitorul Guvern, iar preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie preluată de Cătălin Drulă. Barba afirmă că, astfel, se dă un exemplu ”fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României”. ”Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil, după 30 de ani de balet politic”,de declarat Dan Barna

Author: Razvan Ilie marți 15 decembrie 2020 , 13:01

dan barna
Dan Barna face prima mutare pentru deblocarea negocierilor[Sursa foto: Europa FM]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liderul USR Plus consideră că acum se poate aluneca ușor în "logica vechilor coaliţii de conjunctură", în care germenii intabilităţii sunt stabiliţi de la început.

" Dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, aceasta este Programul de guvernare, iar aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situaţia că suntem într-un blocaj legat de alocarea funcţiilor pentru partide sau, şi mai fals, că suntem într-o chestiune legată de ambiţii personale ale liderilor celor două partide din conducerea coaliţiei, respectiv a mea şi a domnului Ludovic Orban ”, a afirmat, marţi, într-o declaraţie de presă Dan Barna.

Citeste si: Ședință importantă la Cotroceni. Klaus Iohannis, schimbări importante pentru România

Dan Barna: Încercăm o nouă soluție

Dan Barna a afirmat marți că discuţia ”nu este poziţii, ci este despre o alocare echilibrată şi despre o şansă ca această coaliţie să funcţioneze şi să meargă mai departe”. Liderul

USR a afirmat că au propus mai multe soluţii, refuzate de către PNL.

Încercăm o nouă soluţie, încercăm o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliţii trebuie să existe. Pe cale de consecinţă, o să-l propunem  pe liderul de grup al parlamentarilor USR PLUS, Cătălin Drulă, un coleg cu experienţă semnificativă(...) Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României, a declarat, marţi, Dan Barna.  

Liderul USR a precizat că, un Guvern condus de un premier care va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi ”serios, credibil şi care nu va mai avea nevoie de comitete şi comiţii pentru luarea deciziilor”. 

”Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment”, a mai declarat Barna, precizând că va fi nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor. 

Dacian Cioloș: La noi guvernările au fost cochilii goale

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi, că anunţul lui Dan Barna referitor la înfiinţarea a trei funcţii de vicepremier, pentru liderii celor trei formaţiuni, arată că alianţa USR PLUS este gata să ofere soluţii, nu să se cramponeze de funcţii.

dacian ciolos
Dacian Ciolos: ”Vom discuta cu colegii de la PNL şi UDMR măsură cu măsură, pentru că asta e mai important decât cum ne împărţim funcţiile”

”Vom discuta cu colegii de la PNL şi UDMR măsură cu măsură, pentru că asta e mai important decât cum ne împărţim funcţiile”, a transmis Cioloş, precizând, însă, că oamenii care vor ocupa funcţiile sunt importanţi.

Citeste si: Cum se transmite COVID-19? Un studiu stabilește principala cale de infectare

”Atenţia a fost foarte mult focalizată în media, în aceste zile, pe partea de negocieri de funcţii şi mai puţin spre deloc pe partea de guvernare. Evident că funcţiile şi mai ales oamenii care le vor ocupa sunt importante. Dar la noi guvernările au fost de foarte multe ori forme fără fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degrabă cu interese de grup decât cu o viziune despre ceea ce trebuie să se schimbe în bine prin reforme care să nu „taie” prosteşte, ci să reducă risipa, să dea perspective celor care vor să muncească pe bune, nu să fure sau să se pună pe căpătuială”, a scris, marţi, Dacian Cioloş, pe Facebook.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si