Dăncilă a răspuns acuzaţiilor referitoare la faptul că ea ar fi doar o marionetă a lui Liviu Dragnea

Premierul a făcut referire la creşterea economică a României şi a afirmat că guvernul se concentrează pe domenii precum educaţia, sănătatea şi infrastructura.

Author: K.B. marți 16 iulie 2019 , 11:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul Viorica Dăncilă a declarat într-un interviu acordat The Guardian că PSD a înţeles mesajul transmis la alegerile europarlamentare şi că partidul se va concentra mai mult pe cetăţeni şi mai puţin pe sistemul judiciar. Ea a spus că Laura Codruţa Kovesi „trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar” Ea a ţinut să sublinieze că Liviu Dragnea nu venea la guvern şi nici nu dădea indicaţii guvernului.

„Consider că aceste alegeri nu au fost o victorie a partidelor din opoziţie, ci o înfrângere a PSD”, a afirmat Dăncilă.

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Dieta pentru un bronz frumos și sănătos

Citeste si: O cunoscută vedetă de pe instagram uncisă de iubit. Crimianlul a postat pozele cu cadavrul fetei pe internet

„Am înţeles mesajul de pe 26 mai. Nu am mai vorbit despre justiţie, nu am lăsat pe nimeni să se mai implice în acest subiect... Mi-aş dori să revenim la politici care se concentrează pe cetăţean şi mai puţin pe sistemul judiciar”, a declarat ea.

Dăncilă a refuzat să precizeze dacă guvernul va continua să se opună numirii Laurei Codruţa Kovesi ca procuror-şef european, însă a spus că ea personal consideră că Kovesi

„trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar” înainte să se gândească la un astfel de rol.

„Ce facem dacă acele acuzaţii sunt adevărate? Nu ştiu dacă sunt adevărate, este o ipoteză, dar cred că imaginea României va fi afectată şi doresc ca imaginea ţării mele să fie una bună”, a adăugat ea.

Citeste si: Un român a murit în Olanda într-un accident cumplit

Citeste si: Un cutremur subacvatic s-a produs in Bali

Dăncilă a negat acuzaţiile că ea ar fi doar o marionetă a lui Liviu Dragnea: „Aceste acuzaţii vin în mare parte din opoziţie. Prim-ministrul conduce guvernul... Dragnea nu venea la guvern şi nici nu dădea indicaţii guvernului”.

Premierul a făcut referire la creşterea economică a României şi a afirmat că guvernul se concentrează pe domenii precum educaţia, sănătatea şi infrastructura.

Îmbunătăţirea relaţiilor cu UE este o prioritate, însă Dăncilă consideră că există standarde duble ale blocului european.

„Din 2011 îndeplinim toate criteriile tehnice pentru zona Schengen. Însă decizia politică este împotriva noastră”, a afirmat ea.

Ea a făcut referire şi la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV): „Dacă MCV ar fi valid pentru toate statele membre, nu aş mai vorbi de un standard dublu, însă fiind aplicat pentru doar două state – nu voi vorbi despre conţinut, dacă este corect sau nu, însă principiul nu este”.

Dăncilă a precizat că PSD şi-a învăţat lecţia după alegerile europarlamentare: „Nu vrem să repetăm greşelile trecutului”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si