Dăncilă: Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea, propunerile PSD pentru Banca Naţională

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că PSD va susţine candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naţionale. Dăncilă a precizat că s-a dorit ”o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcţie de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi.

R.B., luni 01 iulie 2019 , 16:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorica Dăncilă a fost întrebat, luni, dacă PSD va susţine candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR şi a răspuns: ”Este important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată. În funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.

Aceasta a confirmat că PSD îl va susţine pe Isărescu, dar a precizat care mai sunt posturile care revin formaţiunii.

”Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a mai anunţat Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR. 

Mugur Isărescu, susţinut de PSD şi ALDE pentru un nou andat de guvernator pentru cinci ani, conduce instituţia de 30 de ani. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si