Dăncilă: Stilul mincinos şi duplicitar al lui Ponta, unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm

Liderul PSD Viorica Dăncilă afirmă, după ce liderul Pro România Victor Ponta a susţinut că i-ar fi oferit ministere şi ar fi promis că scoate ALDE de la guvernare, că stilul mincinos şi duplicitar al acestuia este unul dintre motivele pentru care ea nu a mai dorit colaborarea. Dăncilă îl califică pe Ponta drept ”un om incapabil să construiască”, care ştie doar să distrugă.

R.B., luni 19 august 2019 , 15:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Vreau că toţi votanţii ProRomania, PSD şi Alde să afle cine este vinovat pentru faptul că în această toamnă vom avea în continuare un Guvern lamentabil, candidaţi care fac “blat” cu Iohannis şi nu intră serios în Alegerile Prezidenţiale sperând că Iohanis şi PNL ( eventual cu sprijinul UDMR) îi mai ţin în funcţiile lor bine plătite , cu elicoptere şi milioane de euro subvenţie de la Buget! Baronii, incompetenţii şi analfabeţii care au confiscat conducerea PSD ( Dragnii, Dancilii, Stanestii & Co) nu pot să înţeleagă aşteptările adevărate ale votanţilor de stânga , ale “poporului pesedist” / ei cred că totul este de vânzare şi totul se reduce la târguieli pe funcţii şi avantaje pentru ei şi gaşcă lor! Că şi în cazul UDMR Doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie “sprijinul pentru rămânerea la guvernare” ; mi-a spus că îi da afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii-şi că îmi da ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat să mă vadă şi să mă convingă deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei!”, a susţinut Ponta pe Facebook. 

Citeste si: VIDEO | Reacția Vioricăi Dăncilă după ce a ajuns în Moldova cu elicopterul

El afirmă că a încercat sa ii explice premierului cu toată răbdarea, ”pentru că nu părea să înîeleagă ce se înt„mplă şi care este realitatea, că târguilelile gen “Piaţa de zarzavat din Videle” sunt inutile şi că singura variantă de sprijin din partea ProRomania este aceea în care: ”restructurează tot Guvernul şi administraţia publică; vine cu un nou program de guvernare realist şi eficient: asigură stabilitatea şi predictibilitatea economică şi bugetară / renunţă la ordonanţe de urgenţă care să modifice Codul Fiscal introducând peste noapte taxe şi impozite aberante; numeşte oameni în Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului ( nu pe “pilele” şi presiunile baronilor care o păpuşesc acum după dispariţia lui Dragnea); renunţă la candidatura proprie la Prezidenţiale ( o situaţie penibilă şi jenantă pentru orice social democrat) şi stabileşte împreună cu Alde şi ProRomania un candidat comun cu şanse reale de a merge în turul al doilea o alternativă serioasă pentru Iohannis şi Barna”.

”A fost rapid de acord cu punctele 1-4 ( deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă ) şi s-a supărat din cauza punctului 5 / la două zile după această conversaţie a fugit la CEX, s-a “îmbrăţişat” cu Stănescu - Baronul Caracalului , i-a minţit pe toti şi a decis să nu primească ProRomânia la guvernare ( uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele )!”, susţine Ponta.

Citeste si: Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Iaşi: „PSD atâta ştie: să ne ţină-n sărăcie”

În replică, Dăncilă a spus că liderul Pro România are un stil mincinos şi duplicitar, reproşându-i neseriozitatea.

”Stilul acesta mincinos şi duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorinţa permanentă de a ieşi în faţă prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască şi ştie doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele ţării, ci pe interese personale”, afirmă Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Ea spune că nu face astfel de trocuri politice “intri tu şi îl dăm pe celălalt afară”.

”Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacţii tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-şi asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei şi-au exprimat ferm în CEX opinia faţă de o alianţă cu Pro România, şi ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta”, explică Dăncilă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si