Danemarca a anunţat vineri devansarea cu câteva săptămâni a planului de redeschidere a activităţilor, în contextul stabilizării epidemiei de COVID-19, urmând ca din 21 aprilie să permită servirea indoor în restaurante şi accesul fanilor pe stadioane, informează Reuters.
Danemarca și-a anunțat vineri planul de relaxare în urma ratelor stabile de infecție cu coronavirus, permițând servirea în interior la restaurante și baruri și prezența fanilor pe stadioanele de fotbal.
Noile reguli vor intra în vigoare în data de 21 aprilie, cu mai multe săptămâni mai devreme decât era planificat inițial, informează US News.
Citeste si: Adio, mască de protecție! Țara care renunță la obligația de a purta mască pe stradă
Care a fost secretul Danemarcei
Danemarca a evitat un al treilea val al epidemiei COVID-19 după ce a impus măsuri de blocare extinse în decembrie, ceea ce a încetinit considerabil bilanțul zilnic până la 500-700 de infecții zilnice, de la câteva mii câte erau în decembrie.
O altă relaxare care este cuprinsă în acordul convenit de guvernul danez cu Parlamentul de la Copenhaga, se referă la creșterea numărului de oameni care pot participa la adunările publice în aer liber de la 10 persoane laa 50 de oameni, începând din 21 aprilie.
Citeste si: Alexandru Rafila: când va trece al treilea val al pandemiei în România
În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.