Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, se arată într-un comunicat al instituției.

Citeste si: Petre Daea, irigațiile la control

Daniel Tudorache (în prezent deputat PSD, deci beneficiind de imunitate parlamentară) este urmărit penal pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Care sunt acuzațiile aduse de DNA lui Daniel Tudorache

Procurorii anticorupţie au adus următoarele acuzații: în cursul anului 2012, s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului încheiat în anul 2008 de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1 şi s-ar fi acceptat la plată facturi cu aceste tarife şi ulterior unei decizii executorii a Curţii de Conturi din 2016 care solicitase recuperarea sumelor achitate în plus.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Clotilde Armand: "Vom face un audit la Primăria Sectorului 1"

În plus, în perioada mai 2017- 16 septembrie 2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca

adevărată a "împrejurării mincinoase" reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societăţii de modificare a tarifelor.

Prejudiciu uriaș: 944 milioane lei

"Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obţinerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condiţiile în care cheltuielile din evidenţa contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate", precizează procurorii.

DNA informează că, prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucureşti în cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea respectivă. 

Cine sunt ceilalți suspecți din dosarul lui Tudorache

Alte persoane urmărite penal în dosarul lui Daniel Tudorache sunt trei directori executivi din Primăria Sectorului 1: Bogdan Piţigoi- Direcţia Investiţii, Anca-Dorinela Ludu- Direcţia Management Economic şi Ovidiu Nicolae Fulgeanu- Direcţia Juridică şi Resurse Umane.

Citeste si: Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, pus sub control judiciar sub cauţiune

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce temperaturi vor fi la mare în weekendul 20-21 iulie 2024?- radioimpuls.ro

Sub urmărire penală a fost pus şi Cosmin-Marius Fodoroiu, care a fost şi el director executiv al Direcţiei Investiţii în cadrul Primăriei Sectorului 1, pentru complicitate la înşelăciune, în formă continuată.

Mai sunt urmăriţi penal un director executiv al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, un director operaţional al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi înşelăciune, în formă continuată, şi un director general adjunct al

unei societăţi comerciale pentru înşelăciune, în formă continuată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si