Claviaturistul a contractat coronavirusul după ce a petrecut o perioadă îndelungată în spital, fiind internat cu probleme la inimă. El a murit în seara zilei de 3 mai. 

Basistul Jean-Jacques „JJ” Burnel i-a adus un omagiu lui Greenfield, coleg şi prieten timp de 45 de ani, pe care l-a descris ca „un geniu muzical”.

Citeste si: Un primar PSD a murit. Avea doar 38 de ani

Toboşarul Jet Black a adăugat: „Tocmai am pierdut un drag prieten şi un geniu muzical şi asta s-a întâmplat şi lumii întregi”.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Trupa The Stranglers, asociată perioadei punk, a fost înfiinţată în 1974, în Guildford (Surrey). Dave Greenfield, originar din Brighton, s-a alăturat grupului în primul an de existenţă.

Citeste si: Doliu în presa din România! Romulus Cristea, un cunoscut jurnalist, s-a stins din viață

Deseori comparat cu Ray Manzarek de la The Doors, pentru sound-ul deosebit, Greenfield a cântat atât la orgă electrică, dar şi la clavecin.

Într-un interviu, el mărturisea că a fost influenţat de Jon Lord (Deep Purple) şi de Rick Wakeman (Yes), mai puţin de Manzarek. „Singurele piese pe care le ştiam de la Doors sunt Light My Fire şi Riders on the Storm”. 

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, devastat de durere: "Odihnește-te în pace..."

În acelaşi interviu, publicat pe site-ul trupei, el spunea că The Stranglers era „mai mult news wave decât punk”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si