UPDATE: ”România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”, anunţă Federaţia Română de Nataţie. 

Potrivit Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, David Popovici a încheiat primul cele patru lungimi de bazin din seria a șaptea, cu timpul de 1:49.40 min, cel mai bun timp înregistrat în serii.

România, campioană mondială la înot

Ștefan Cozma, cu 1:53.37 min., s-a oprit în serii în proba de 200 m liber.

Citeste si: David Popovici s-a calificat pentru finala de 400 de metri liber, dar s-a retras din cursă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

România a obţinut până acum la Lima două medalii; aur la ştafetă 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) şi argint la 400 m liber masculin, prin Vlad Stancu.

Cei patru români s-au impus în finală în 3:18.84, cu un avans de aproape o secundă și jumătate față de urmăritori, într-o cursă deja câștigată încă de la început.

David Popovici, campionul mondial și european și deținătorul recordului mondial la 100m (46.86) a înotat primii 100m în 47,07 şi a oferit un avans de 2.68 secunde colegilor.

Citeste si: David Popovici vrea să își doboare propriul record

Finala este programată în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 2.17, ora României.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si