De afara pare un container banal! In realitate, inauntru se adapostesc mai multi copii care il folosesc pe post de gradinita! Imagini triste in Romania secolului 21!

Locuiesc departe de centrul satului, pe dealuri, si le este aproape imposibil sa ajunga la gradinitele de la sosea. Asa ca invata si se joaca intr-un ... container. Cu toate astea, in mica incapere aflata printre noroaie domnesc veselia si dragostea.

Author: G. S. duminică 01 aprilie 2018 , 12:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De afara, pare doar o magazie aflata, parca, pe un santier. Insa odata ce iti faci curaj sa-i calci pragul descoperi o lume magica. Una in care 8 suflete stau grupate laolalta si o asculta pe doamna educatoare.

Intre cei 4 pereti ai containerului,  copiii veniti la gradinita se simt aproape mai bine ca acasa. 

Este cald si nu simt niciodata vantul de afara. Isi lasa incaltarile la usa, pentru ca unii dintre ei vin de departe si merg prin noroaie ca sa ajunga aici.

Aflat pe dealuri, departe de soseaua principala a comunei Varfuri, containerul este singura solutie pentru ca micutii de varsta gradinitei sa primeasca educatie.  Rasfirate pe mai multe coline, casele sunt la distanta mare de  gradinitele satului iar drumul pana la ele ar fi aproape imposibil pentru multi dintre copii si parinti.

Cei 8 copiii care invata la gradinita din container au avut grija sa o decoreze dupa bunul lor plac. Peretii sunt incarcati cu desene, picturi si tot felul de decupaje realizate, cu mandrie, chiar de ei.
Le place sa socoteasca iar cifrele par sa nu mai aiba niciun mister pentru ei.

Gradinita din container functioneaza de 4 ani. Atunci,un bucurestean care a auzit cat de greu le este copiilor de pe dealuri sa coaboare in sat, a decis sa doneze un container.
Fantastica lume din container ar putea lua sfarsit odata cu finalul anului scolar. Copiii din zona au crescut si gradinita va fi desfiintata, caci nu va mai avea niciun pitic care sa-i calce pragul. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si