De astăzi, vaccinarea se poate face prin prezentare direct în centre. Fără programare!

Liber la vaccinare! Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta de astăzi direct la centre, fără a mai fi necesară o programare. Cei care au deja programare în platformă au prioritate la vaccinare.

Author: Mircea Pop sâmbătă 08 mai 2021 , 09:53

De astăzi, vaccinarea se poate face prin prezentare direct în centre. Fătră programare!
De astăzi, vaccinarea se poate face prin prezentare direct în centre. Fătră programare![Sursa foto: pixabay.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, începând de sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se pot prezenta direct la centrele de

vaccinare, fără programare, pe tot parcursul orarului de funcţionare.

Cei care au până în 60 de ani care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14.00, fără programare.

Care va fi timpul de așteptare

"Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Citeste si: VIDEO-Vaccinare maraton în Capitală. Imunizare în masă în două locații

Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor", a arătat CNCAV.

Citeste si: În ce condiții se pot face testele COVID-19 în farmacii

Persoanele cu programări au prioritate

Totodată, persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare, conform CNCAV.

Citeste si: Începe maratonul vaccinării în București. Cum te poți imuniza cu Pfizer în acest weekend


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si