De ce a fost condamnat Liviu Dragnea la închisoare. Motivarea Înaltei Curți

ICCJ arată, în motivarea deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea, că fostul lider PSD a fost încarcerat pentru a fi atins scopul educativ al pedepsei și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea unei schimbări de atitudine pe timpul detenției.

R.B., miercuri 09 octombrie 2019 , 17:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Procedând la evaluarea tuturor probelor administrate în cauză, după cum se va expune în mod detaliat în cele ce urmează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în majoritate, constată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta, astfel cum a fost reţinută, există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpatul E. (Liviu Dragnea, n.r.), iar criticile acestuia, prin apărători, referitoare la lipsa de suport probator a soluţiei de condamnare sunt nefondate”, arată instanța supremă în motivarea condamnării lui Dragnea.

Citeste si: Vestea BOMBĂ a momentului! Liviu Dragnea poate să iasă din închisoare!

Potrivit magistraților, contrar susţinerilor avocaților lui Dragnea, probele confirmă că interesul pentru menţinerea în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman a celor două angajate, instituţie de la care puteau obţine un salariu, aparţinea inculpatului Liviu Dragnea.

Citeste si: Ponta, după ce a fost anunţat calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură: PSD rămâne confiscat de Gaşca Dragnea - Dăncilă - Iordache! Nu se va vota nicio moţiune sâmbără, ci luni

Conpletul de 5 judecători a ajuns la concluzia că pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru Dragnea „reflectă, în mod plural şi concret atât împrejurările de fapt, cât şi circumstanţele personale”.

Sursa: digi24.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si