De ce a fost eliberat proprietarul terenului pe care a murit Ionut Anghel? "A invatat detinutii sa scrie si sa citeasca, are o oferta de munca si a platit despagubirile prin credit, sacrificand viitorul copiilor sai"

Constantin Ciorascu, administratorul terenului pe care a murit Ionut Anghel, copilul ucis de caini in septembrie 2013, a fost eliberat dupa ce a executat 10 luni de inchisoare.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin sâmbătă 07 octombrie 2017 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Constantin Ciorascu, detinatorul terenului unde a murit Ionut Anghel a executat 10 luni din cei 3 ani de inchisoare la care a fost condamnat in mai 2016. Omul de afaceri a fost eliberat discret, in luna martie a acestui an si recent a aparut si motivarea instantei care i-a admis cererea.

Constantin Ciorascu a iesit din inchisoare dupa 10 luni

Astfel, in luna februarie a acestui an, Constantin Ciorascu a facut o cerere de eliberare conditionata la comisia penitenciarului din Gaesti, care a transmis-o mai departe catre judecatorie cu recomandarea de a fi respinsa pentru: „gravitatea faptei, perioada mare pana la executarea pedepsei in termen, perioada scurta pentru atingerea pedepsei”. Judecatorii de la Gaesti au admis totusi cererea lui Ciorascu, considerand ca a executat „fractiunea necesara pentru a putea beneficia de liberare conditionata”. Curtea a mai stabilit ca pe parcursul pedepsei, petentul a manifestat un comportament bun, a participat la programe educationale/sociale/psihologice, a fost recompensat de 5 ori si nu a fost niciodata sanctionat.

Momentul in care Ionut fuge din parc si ajunge pe terenul lui Ciorascu

„Petentul a fost incarcerat, s-a prezentat la locul de detentie, a regretat fapta, fiind constientizata de catre acesta si a platit daunele morale, asa cum au fost stabilite de instanta, anume 1.600.000 euro, prin credit bancar, sacrificand viitorul sau si al familiei sale. Petentul este la prima abatere, nu este cunoscut cu antecedente penale, a avut un comportament exemplar, are trei copii si beneficiaza de suportul familiei. Are 67 de ani si are o oferta de munca. El a acceptat pedeapsa, a respectat sistemul judiciar. Acum cere clementa si ingaduinta. A fost disciplinat, nu a avut rapoarte de incident la Penitenciarul Bucuresti-Jilava si Penitenciarul Gaesti. Sa se aiba in vedere ca este o persoana in varsta si sa i se dea o sansa pentru a demonstra ca nu este un infractor „stricat”. A invatat detinutii sa scrie, sa citeasca, a participat la programe si activitati educationale.(...) Fapta a fost foarte mediatizata la acel moment, iar condamnarea a avut un rol de exemplu, de preventie generala, nu speciala. Are posibilitati de reinsertie sociala. Gravitatea faptei va ramane si in viitor, nu se mai poate schimba nimic”, a mai aratat avocatul lui Ciorascu.
Constantin Ciorascu a fost gasit vinovat si condamnat penal pentru moartea lui Ionut Anghel, care a fost sfasiat de o haita de caini, pe terenul afaceristului, in septembrie 2013.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si