De ce au arestat-o autorităţile din Costa Rica acum pe Elena Udrea! Presa dezvaluie adevăratul motiv! Cine a fost persoana care le-a dus acolo pe cele două românce

Presa din Costa Rica continuă să ofere informaţii despre Elena Udrea şi Alina Bica. Jurnaliştii de acolo vorbesc despre o adevărată reţea.

C.L., duminică 07 octombrie 2018 , 16:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Diario Extra” din Costa Rica explică de ce autorităţile din ţara lor le-au ridicat acum pe Elena Udrea şi Alina Bica, deşi cele două au o sentinţă definitivă în România şi se află pe lista de ”căutaţi” ai Interpol încă din vară. Se pare că totul este legat de destructurarea unei reţele internaţionale: persoane din Costa Rica ajutau traficanţii din droguri din Columbia să se ”ascundă”. Este vorba, se pare, de un avocat şi de un notar din Costa Rica.

Aceste persoane, susţin jurnaliştii costaricani au ajutat şi 5 români să se stabilească în ţara lor. Este vorba despre Elena Udrea, Alina Bica şi alţi trei români care ar avea condamnări în România. Aceşti români au reuşit să înfiinţeze şi o corporaţie pe numele lor, cu ajutorul respectivului avocat.


”Diario Extra” face referire în articolul de sâmbătă la o investigaţie a Grupului de Cercetare din Romania – RISE Project şi Semanario Universidad, din primăvara acestui an, conform căreia, Elena Udrea şi Alina Bica au primit ajutor de la Mihai Rădulescu, un om de afaceri român, care are cetăţenie costaricană în urma căsătoriei cu o tânără din acea ţară, de care a divorţat după trei ani. Legea în Costa Rica prevede ca un cetăţean strain care este căsătorit timp de trei ani cu un costarican, primeşte automat cetăţenie.

Potrivit investigaţiei internaţionale, Bica şi partenerii ei din Costa Rica au reuşit să înfiinţeze o societate numită ASP Centroamérica SA, al cărei consiliu de administraţie era alcătuit din români. Înregistrarea companiei a fost făcută datorită unui om de afaceri român, fiind vorba despre acelaşi Mihai Rădulescu. Întreaga investigaţie poate fi citită pe Rise Project.

Cotidianul ”Diario Extra” leagă acum arestarea celor două romance de reţeaua care le-ar fi facilitat intrarea în Costa Rica şi care ar fi aceeaşi care îi ajută şi pe traficanţii de droguri din Columbia. Traficanţii columbieni ar fi reuşit să scape de justiţia din SUA căsătorindu-se în Costa Rica, cu ajutorul aceluiaşi avocat care este implicat şi în cazul Elena Udrea -Alina Bica.

Elena Udrea, care are o condamnare de 6 ani în dosarul ”Gala Bute”, şi Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare, au fost ridicate miercuri de pe stradă din San Jose, capitala ţării. Cele două au fost arestate preventiv două luni, timp în care autoriăţile române trebuie să pregătească actele doveditoare pentru extrădarea lor. 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si