De ce nu se pot acorda tichetele de vacanta? Afla explicatia judecatorilor!

Guvernul a promis ca de la 1 iulie va acorda tichete de vacanta pentru bugetari, dar s-ar putea ca acest lucru sa nu se intample.

Author: V.P. marți 30 mai 2017 , 08:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit bzi.ro, o decizie a Instantei Supreme, de eri, arata ca tichetele de vacanta pot fi acordate doar daca exista alocari bugetare pentru ele, in bugetul de stat si in cele locale. Si in proiectul de buget aprobat la inceput de an nu sunt bani alocati.

Ar fi nevoie de rectificarea bugetara care sa prevada specific ca se pot duce bani catre tichetele de vacanta, or rectificarea se poate face doar in partea a doua a anului, asa cum prevedea legea.

Decizia Inaltei Curti:" Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bacau – Sectia I civila, in dosarul nr. 2899/110/2015*, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:

"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 1 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009, astfel cum a fost aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 94/2014, raportat la dispozitiile art. 15 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2010, aprobata prin Legea nr. 283/2011, art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 84/2012, aprobata prin Legea nr. 36/2014 si art.

5 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 29/2013, aprobata prin Legea nr. 168/2014, dreptul la plata tichetelor/voucherelor de vacanta este conditionat de alocarile bugetare prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugetele locale ale institutiilor publice. Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila".

Practic se va depasi 1 iulie.

Apoi mai apar intarzieri date de emiterea tichetelor, distribuirea lor. Va dura. Potrivit legii, se pot acorda tichete de vacanta cu o valoare maxima a sase salarii de baza minime brute pe tara, adica 1450 de lei, anunta digi24.ro. Ministerul turismului a calculat un impact bugetar de 1,73 de miliarde de lei pe an cu aceste tichete de vacanta.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cătălin Botezatu se retrage de la masa juraților “Bravo ai stil! Celebrities” Cătălin Botezatu se retrage de la masa juraților “Bravo ai stil! Celebrities”
spotmedia.ro
De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin? De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin?
spotmedia.ro
Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer... Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer susținerea publică a liberalilor
b1.ro
Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!” Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si