De ce s-a despărţit Hariclea Darclée de iubitul său! Scrisoarea care i-a distrus viaţa marii noastre soprane

În primăvara anului 1918, la 58 de ani, marea artistă Hariclea Darclée a renunţat la scenă, vestea retragerii sale luând prin surprindere multă lume.

Author: Catalina Lohan sâmbătă 01 decembrie 2018 , 17:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La câteva luni după ce a urcat pentru ultima dată pe scenă, la Florenţa, la Teatrul Pergola, admiratorii săi încă se întrebau de ce a luat marea Darclee această decizie controversată.

Răuvoitorii spun că, deşi a trecut ceva timp de atunci, despărţirea de marea iubire a vieţii sale, Eugenio Giraldoni, a afectat-o enorm.

Marea Darclee a trăit cu Eugenio Giraldoni o iubire ca-n filme, s-au iubit pe scenă în poveştile pe care le cântau, au ars şi în viaţa reală ca o făclie de pasiune. Au încercat să-şi ţină relaţia departe de ochii curioşilor, în America, acolo unde au şi trăit poate cea mai minunată parte a poveştii.
S-au întors în Europa şi şi-au continuat iubirea. Până într-o zi, când totul s-a destrămat.

Se spune că într-o zi, aflându-se acasă, Darclée primeşte o scrisoare: ”De trei ani, Doamnă, sufăr îngrozitor şi trebuie să înţelegeţi că Eugenio al meu v-a iubit şi această iubire a făcut nenorocirea mea, căreia am avut puterea să mă supun, de vreme ce întotdeauna am adorat pe tatăl copilului meu.

M-am hotărât să vă scriu. Ocupaţi în artă poziţia cea mai invidiată. Eu nu am decât pe soţul meu şi fetiţa, alături de care îmi împart sufletul şi viaţa. E posibil doamnă cum sunteţi să aduceţi durere în această familie? Eugenio vă iubeşte mult, ştiu cât îl iubiţi. Voi chema binecuvântările mele deasupra capului dumneavoastră, dacă veţi renunţa la Eugenio, care şi-a adorat fetiţa. Şi-a iubit nevasta…” Semnat: Tamara Giraldoni.

Aşa a aflat marea Darclee, adorată de mulţimi de oameni, o zeiţă pe scenă, că iubitul ei, cel cu care mergea mândră la braţ la marile evenimente, era însurat cu o rusoaică, fiica unui prinţ caucazian.

Prea mândra, marea noastră soprană renunţă la iubirea ei pentru ca fetiţa să aibă un tată. S-a aruncat în muzică cu nesaţ, a încercat să-şi uite durerea, însă, se pare că într-un  final, nici măcar scena nu a mai putut umple golul din inima ei.

La 100 de ani de la retragerea ei, Hariclea Darclee merită să fie pe o bancnotă

Kanal D sarbatoreste Centenarul Marii Uniri onorand femeile exceptionale ale Romaniei, care au marcat atat istoria tarii noastre, cat si pe cea internationala. Campania „Femei pe bancnote”, initiata de Janina Nectara si sustinuta de vedetele Kanal D, isi propune sa aseze figuri feminine importante pe bancnote. Si-au sacrificat viata pentru semenii lor, au inspirat prin curaj, munca, dedicare si inteligenta milioane de oameni si au contribuit decisiv la cladirea unei natiuni; este momentul acum ca meritele lor sa fie recunoscute, sa le purtam cu noi pretutindeni, sa le vedem chipurile.

Impreuna cu cei care cred in aceasta misiune ne dorim sa cream un moment istoric pentru Romania, acela de a ilustra o bancnota de circulatie nationala cu chipul unei femei. Tocmai pentru ca, pe langa barbatii cu merite incontestabile in istorie, Romania se poate mandri cu o suita de personalitati feminine ce au marcat veacul prin realizarile lor.

Va invitam sa fiti alaturi de vedetele Kanal D in campania nationala #FemeiPeBancnote!  Semnati petitia si alegeti-va figurile feminine preferate accesand www.FemeiPeBancnote.ro!

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si