De ce să alegi un aparat de aer condiționat multisplit

Nu incape indoiala ca aparatele de aer conditionat sunt de neinlocuit pentru orice locuinta vara. Este util sa alegi un aparat de aer conditionat eficient si care sa poate fi montat usor. Daca esti in cautarea unui aparat ideal pentru acesta vara, un aparat de aer conditioanat de tip split ar putea fi solutia pentru tine.

Author: Mircea Pop miercuri 19 mai 2021 , 15:04

De ce să alegi un aparat de aer condiționat multisplit
De ce să alegi un aparat de aer condiționat multisplit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Principala caracteristica a aparatelor de aer conditionat de tip split este accea ca mai multe unitati interioare pot fi conectate la o singura unitate exterioara. Avantajul este ca prin acest sistem centralizat, poti monta mai multe unitati interioare in locuinta si astfel sa ai mai mult spatiu racit sau incalzit in casa. Mai sunt insa o serie de avantaje pe care acest tip de aparate le au, dupa cum urmeaza:

Economie la energia electrica

Avand in vedere ca mai multe unitati interioare sunt montate la aceiasi unitate exterioara, consumul de energie electrica este mai redus fata de consumul la aparatele care au cate doua unitati per bucata.

Cum aparatul de aer conditionat gree poate fi utilizat atat vara cat si iarna, este un aspect de care trebuie sa tii cont pentru a avea facturi cat mai reduse la energia electrica. De asemenea, acest aspect, este un avantaj si pentru mediu.

Citeste si: VIDEO- Programul Rabla pentru electrocasnice se întoarce în luna aprilie

Fiecare unitate interioara are setari unice

Desi sunt sunt parte din acelasi sistem si sunt conectate la o singura unitate externa asta nu inseamna ca o data ce setarile au fost facute pentru o unitate ele trebuie sa ramana aceleasi pentru toate unitatile interne. Setarile unitatilor interne sunt individuale, astfel poti adapta temperatura la nevoile fiecarei camere.

Economie de spatiu in casa

Avand in vedere ca intregul aparat vine cu o singura unitate externa, spatiul de care ar fi nevoie pentru montarea mai multor unitati externe este economisit. Acest aspect pe langa componenta de economisire de energie si de spatiu, vine la pachet cu avantajul unei fatade mai curate si mai putin aglomerata a cladirilor. Pentru aspectul exterior, acest lucru este un real avantaj.

Citeste si: Cum să folosim în siguranță aparatul de aer condiționat

Functia de tip inverter

Daca iti cauti un aparat de aer conditioant de tip multisplit acesta vine incorporat si cu tehnologia inverter. Ce presupune acesta mai exact?

Presupune adaptabilitatea puterii de racire la conditiile de clima din camera si ajustarea pe masura ce temperatura se apropie de cea setata de utilizator. Prin aceasta functie aparatul de aer conditionat gree consuma mai putin, este unul dintre marile avantaje ale aparatelor de noua generatie. Inainte de tehnologia inverter aparatele functionau doar pe baza parametrilor pornit si oprit.

Citeste si: Noile modele de aparate de aer condiționat oferă funcții inovative! Iată câteva dintre acestea!

Aparatul emitea cu aceeasi putere indiferent daca tocmai fusase pornit sau daca era deja la temperatura setata. Mai mult decat atat, iti amintesti probabil cat de intens este zgomotul produs de o aparat de aer conditionat vechi. Intra pe site-ul vollmax.ro si alege aparatul de aer conditionat potrivit nevoilor tale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si