De ce sângerează gingiile? Cauze și soluții

Author: Andreea Ciobanu joi 23 mai 2019 , 10:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mulți dintre pacienții care ajung pe scaunul medicului stomatolog cu probleme dentare grave au ignorat semnalele care anunțau aceste afecțiuni.

Printre indiciile care ar trebui să te alarmeze cu privire la starea sănătății tale orale se numără și sângerările gingivale. În majoritatea cazurilor, ele conduc la retracția gingivală și chiar la boli dentare cu efecte foarte dificil și costisitor de tratat.

Totuși, de ce sângerează gingiile și cum putem trata această problemă, înainte ca ea să se agraveze?

De ce sângerează gingiile?

Există o serie de factori care influențează sângerarea gingivală, dar adesea responsabilă de această condiție medicală este acumularea plăcii bacteriene pe dinți și pe țesuturile care îi înconjoară. Ca urmare, gingiile se inflamează și apare gingivita. Acestea sunt primele simptome pe baza cărora se instalează, în timp, paradontoza, adică boala care constă în pierederea dinților.

Fumatul, periajul dentar agresiv sau, din contră, igiena dentară deficitară pot avea drept consecință sângerarea țesutului gingival. În plan secundar, putem aduce în discuție și alte cauze care produc efecte similare, cum ar fi administrarea medicamentelor anticoagulante,

a celor chimioterapice. Totodată, bolile gingivale se pot dezvolta și pe baza unor condiții medicale, precum diabetul, leucemia, cancerul sau chiar a menopauzei. Sângerările gingivale sunt frecvente și în timpul sarcinii, la majoritatea femeilor, situație în care cauza este exact dezechilibrul hormonal.

Descoperă afecțiunile GRAVE ascunse de sângerările gingivale

Prevenirea problemelor dentare se poate face prin metode simple, cum ar fi realizarea periajului dentar corect, de două ori pe zi, cu o periuță dentară cu peri moi și cu o pastă de dinți care îndepărtează placa bacteriană. În plus, se recomandă folosirea cu regularitate a apei de gură și a aței dentare.

În cazul apariției sângerărilor gingivale, este recomandat să ne adresăm într-un timp cât mai scurt medicului dentist, care va evalua simptomele și va emite indicații de specialitate.

Parodontita poate fi prevenită sau tratată înainte ca efectele sale să distrugă complet dantura. Cea mai importantă metodă de prevenție a gingivitei și implicit a paradontozei este frecventarea cabinetului stomatologic, în vederea efectuării consultațiilor de rutină. Doar prin intermediul unei igiene orale stricte și a controalelor stomatologice regulate, pot fi depistate și tratate la timp afecțiunile grave ascunse de sângerările gingivale.

DISCOUNT EXCLUSIV: Detartraj și periaj profesional la clinica Life Dental Spa

Costurile serviciilor dentare profesionale pot fi ridicate, în funcție de intervenția care este necesară. Din acest motiv, mulți dintre noi facem greșeala de a ne sacrifica sănătatea orală, prioritizând alte tipuri de investiții. Totuși, putem beneficia de servicii stomatologice de calitate, dacă alegem cabinetul medical potrivit.

Clinica stomatologică Life Dental Spa se numără printre jucătorii de top din nișa serviciilor de specialitate. Dorința de a găsi cele mai eficiente soluții de tratament pentru problemele dentare ale pacienților a dus la introducerea unor pachete speciale în oferta acestei clinicii. Astfel, prima consultația este complet gratuită și este efectuată cu ajutorul camerei intraorale, care oferă o mare preciziei investigației. În plus, clienții clinicii pot opta pentru abonamente de detartraj și periaj profesional la prețuri foarte accesibile, toate acestea fiind efectuate cu aparatură specializată, într-o locație ultramodernă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si