Acest obicei stravechi isi are originile in mitologia greaca. Legendele spun ca sufletele oamenilor care mor au nevoie sa traverseze raul Styx pentru a ajunge in Campiile Elizee, taramul celor binecuvantati. Singurul barcagiu care carmuieste barca ce traverseaza raul este Charon, iar acesta nu o face fara ca sufletul sa plateasca un obol sau o moneda de aur. Asta e motivul pentru care grecii isi ingropau mortii cu o moneda in mana, pe ochi sau chiar in gura, ca sufletul decedatului sa isi poata plati taxa pentru a ajunge in lumea celor drepti.

Monede se mai pun si sub catargul principal al navelor si acest obicei este considerat o forma de protectie fata de spiritele marii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Asta este motivul pentru care se arunca monede in puturi sau fantani. Pe timpuri, oamenii credeau ca in aceste locuri salasluiesc spirite rele si riscai sa ai ghinion daca nu le "cinsteai' cu o moneda. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si