De ce se pun de fapt monede pe ochii mortilor. Semnificatia acestui obicei este una care te va lasa cu gura cascata

Daca ai participat la inmormantari ai observat ca pe ochii mortului se aseaza cate o moneda. Obiceiul este unul stravechi si se regaseste la mai toate culturile si in mai toate tarile din lume.

Author: C.I.P. luni 08 mai 2017 , 08:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest obicei stravechi isi are originile in mitologia greaca. Legendele spun ca sufletele oamenilor care mor au nevoie sa traverseze raul Styx pentru a ajunge in Campiile Elizee, taramul celor binecuvantati. Singurul barcagiu care carmuieste barca ce traverseaza raul este Charon, iar acesta nu o face fara ca sufletul sa plateasca un obol sau o moneda de aur.

Asta e motivul pentru care grecii isi ingropau mortii cu o moneda in mana, pe ochi sau chiar in gura, ca sufletul decedatului sa isi poata plati taxa pentru a ajunge in lumea celor drepti.

Monede se mai pun si sub catargul principal al navelor si acest obicei este considerat o forma de protectie fata de spiritele marii.

Asta este motivul pentru care se arunca monede in puturi sau fantani. Pe timpuri, oamenii credeau ca in aceste locuri salasluiesc spirite rele si riscai sa ai ghinion daca nu le "cinsteai' cu o moneda. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si