Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre acel moment în care trupele Kremlinului s-au îndreptat către capitala Ucrainei, în timpul întâlnirii sale cu liderii din Africa.

De ce și-a retras Rusia armata din drumul către Kiev? Putin a spus tot! „Asta ni s-a cerut”

De ce și-a retras Rusia armata din drumul către Kiev? Putin a spus tot! „Asta ni s-a cerut”

[Sursa foto: Facebook]

Vladimir Putin le-a transmis liderilor din Africa că Rusia și-a retras armata din drumul către Kiev în urmă cu un an pentru că așa i s-a cerut. La mijloc era vorba despre condițiile pentru semnarea unui tratat de pace.

În esență, s-a convenit asupra unui proiect al acestui acord [de pace- n.r.]. Dar, după retragerea trupelor noastre din apropierea Kievului, ceea ce ni s-a cerut pentru a crea condiții pentru încheierea acordului final, autoritățile de la Kiev au respins toate acordurile anterioare ”, a spus Putin,  de Telegram Astra și Sota, potrivit  Ukrainska Pravda.

Citește și: Putin vrea să mărească armata rusă. A fost crescută limita de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani/ Vor fi convocați tinerii între 18 și 30 de ani

De ce și-au retras rușii armata din drumul către Kiev?

Canalul Sota a menționat că fragmentul referitor la declarațiile liderului rus despre retragerea trupelor rusești de la Kiev a dispărut de pe canalul de Telegram al Kremlinului, deși a fost prezent într-un videoclip. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De ce și-a retras Rusia armata din drumul către Kiev? Putin a spus tot! „Asta ni s-a cerut”

De ce și-a retras Rusia armata din drumul către Kiev? Putin a spus tot! „Asta ni s-a cerut”

[Sursa foto: Facebook]

În anul 2022, în luna iulie, Vladimir Putin a spus că rușii s-au retras din Kiev, capitala Ucrainei, „pentru a crea condiții speciale de negocieri”.

În timpul unei întâlniri cu liderii africani, Vladimir Putin a declarat că statutul de neutralitate al Ucrainei este important pentru Rusia.

Putin a mai transmis că Rusia este pregătită să caute modalități de a ajunge la soluționarea pașnică a situației privind Ucraina.

Au uitat că au distrus situaţia din Sudan? Au uitat ce au făcut în Siria? Nu le-ar putea păsa mai puţin de Carta ONU, îşi amintesc de dreptul internaţional doar atunci când cred că aceste instrumente ar putea fi folosite împotriva cuiva – Rusia, în acest caz.

Citește și: FOTO/VIDEO- O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

Ei nu vor realiza nimic, acest lucru este prea primitiv. Dacă doresc ca cineva să respecte Carta ONU şi alte acte de drept internaţional, ar trebui să depună efort pentru a respecta ei înşişi aceleaşi norme. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vrem şi nu căutăm o rezolvare paşnică a vreunui conflict ”, a spus Putin în timpul unei întâlniri cu liderii naţionali africani, potrivit TASS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si