De ce sunt ingropati crestinii la 2 metri sub pamant. Traditia dateaza de peste 300 de ani

Cei mai multi dintre crestini isi ingroapa mortii la o anumita adancime sub pamant pentru ca acestia sa se descompuna sub actiunea reactiilor chimice fara a fi atinsi de animale sau alti factori.

Author: A.S. vineri 03 martie 2017 , 12:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ramane totusi intrebarea de ce a existat dintotdeauna practica de a ingropa corpul neinsufletit la doi metri adancime?
 
Conform ViralNova.com, atunci cand s-a incercat sa se rezolve aceasta dilema, s-a descoperit ca regula de ingropare tine de anumite criterii, dar ele variaza in functie de regiunea geografica.

Se pare ca sintagma „la doi metri sub pamant” are o semnificatie istorica. Ea a fost folosita in secolul al XVII-lea, mai exact prin 1665, in timpul Marii Epidemii de Ciuma din Londra. Atunci, s-a dat ordinul ca toti cei care mureau din cauza acestei boli sa fie ingropati la cel putin doi metri sub pamant pentru a impiedica raspandirea ciumei.
 

Se pare ca in spatiul european si in cel american aceasta regula s-a pastrat de-a lungul secolelor, dar a si cunoscut unele abateri in functie de regiune si cultura. In Statele Unite de exemplu, in Connecticut, nu mai exista o regula anume dupa care trupurile celor decedati trebuie inmormantate. Locuitorii acestui stat isi pot ingropa mortii chiar si pe propria proprietate, fara a avea vreo restrictie a felului in care sa faca acest lucru. 

Sursa: ORTODOXIA

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si