La fiecare trei ani, mortii sunt dezgropati si imbracati in haine noi. Apropiatii isi fac apoi poze cu acestia, in cel mai ciudat ritual de comemorare a celor trecuti in nefiinta

La fiecare trei ani, locuitorii insulei indoneziene Sulawesi isi dezgroapa rudele decedate pe care le imbraca in haine noi respectand un ritual care dateaza de mai bine de un secol. Membrii familiei isi fac apoi poze cu cadavrele proaspat spalate si imbracate, in semn de iubire si respect la ciudatul festival Ma'nene.

Webeditor: C.I.P. Author: A.S. Editor: Catalin Patru vineri 09 septembrie 2016 , 09:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Unul dintre cel mai importante momente din viata unui locuitor indonezian din regiunea montata Tana Toraja este propria inmormantare. Toata viata oamenii strang bani pentru ca, dupa moartea lor, familia sa poata sa sa ii organizeze o data la trei ani "Ceremonia de curatare a cadavrelor".
Aceasta consta in deshumarea mortilor, spalarea si cosmetizarea cadavrelor, care, imbracate in haine hoi sunt admirate si fotografiate de cei apropiati in semn de profund respect si dragoste.
De asemenea sicriele sunt si ele reparate si inlocuite, daca este cazul, pentru ca trupurile celor morti sa se conserve cat mai bine.
Pentru locuitorii din Torajan, moartea nu reperezinta sfarsitul si doar un alt pas catre viata spirituala.
Ceremoniile funerare ocupa un rol deosebit in viata acestor localnici si uneori un om este inmormantat la o saptamana dupa ce a decedat, timp in care familia pune la punct toate detaliile pentru ca funeraliile sa iasa perfect.

Unul dintre cel mai importante momente din viata unui locuitor indonezian din regiunea montata Tana Toraja este propria inmormantare.

Toata viata oamenii strang bani pentru ca, dupa moartea lor, familia sa poata sa sa ii organizeze o data la trei ani "Ceremonia de curatare a cadavrelor".

Citeste si: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Aceasta consta in deshumarea mortilor, spalarea si cosmetizarea cadavrelor, care, imbracate in haine hoi sunt admirate si fotografiate de cei apropiati in semn de profund respect si dragoste.De asemenea sicriele sunt si ele reparate si inlocuite, daca este cazul, pentru ca trupurile celor morti sa se conserve cat mai bine.

Pentru locuitorii din Torajan, moartea nu reperezinta sfarsitul si doar un alt pas catre viata spirituala.Ceremoniile funerare ocupa un rol deosebit in viata acestor localnici si uneori un om este inmormantat la o saptamana dupa ce a decedat, timp in care familia pune la punct toate detaliile pentru ca funeraliile sa iasa perfect, scrie Daily Mail.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si