De la ei mai puțin, de la Dumnezeu mai mult! Un preot înstărit a facut zeci de mii de euro din contracte derulate cu statul! Este numit "Dumnezeul achizițiilor"

Supra-numele i l-au atribuit jurnalistii de la Recorder.ro, dupa ce slujitorul domnului a facut zeci de mii de euro din contracte derulate cu statul, prin Programul National de Dezvoltare Locala. Un program care - sustinea premierul acum cateva zile - a scos tara din noroaie.

A.N.C, miercuri 20 februarie 2019 , 23:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In spatele vorbelor pline de mandrie, spuse de prim-ministrul tarii, sta o realitate crunta, care e mai presus de cuvinte.

Jurnalistii Recorder au descoperit ca cele 10 miliarde de euro, alocate din bugetul de stat pentru modernizarea satelor, n-au schimbat cu nimic fata localitatilor din Romania.

Multe dintre investitii au fost facute prin firma lui Madalin Iscru - un preot din judetul Tulcea.

Duhovnicul e supranumit de jurnalistii Recorder "Dumnezeul achizitiilor" si se pare ca nu degeaba.

Are o firma prospera, care a castigat , printre altele, si o lucrare de 100.000 de euro in Altan Tepe - o localitate ai carei oameni se sufoca din cauza neajunsurilor.

In timp ce blocurile sunt la un pas sa se prabuseasca, aici - firma preotului - ar fi fost contractata sa monteze iluminatul inteligent.

46 de lampi cu led, in valoare de 100 de mii de euro, au fost puse pe ulitele saracacioase.

 

Preotul - administrator al firmei prospere, desfiinteaza acuzatiile si spune ca suma e complet justificata.

Pe masura ce satele pier, ingropate in nepasare , se distinge in Sambata Noua vila preotului paroh.

Sotia lui ne vorbeste si nu se sfieste sa arate averea stransa de sotul ei. E facuta din bani cinstiti, spune ea.

Cat despre masinile de lux ale preotului, reactia vine chiar de la el.

Enoriasii preotului il lauda si spun ca e un om cinstit.

Cu toate acestea, ramane pe buzele satenilor sarmani o intrebare: ce s-a intamplat, de fapt, cu cele zece miliarde de euro, daca tara e inca ingropata in noroaie?

Cum se apără preotul Mădălin Iscru

Preotul Mădălin Iscru, fost consilier în Ministerul Dezvoltării, spune că firma care a primit 130 de contracte de la primării în doar un an, este administrată de mama sa. ”Sunt angajatul mamei”

Preotul Mădălin Iscru susține că firma Hercinic, aparține de fapt familiei sale, mama lui fiind administratorul acesteia. ”Mama mea este administrator. Eu sunt un simplu angajat, care îmi ajut mama”, spune preotul, fost consilier în Ministerul Dezvoltării.

Firma Hercinic, care conform datelor celor de la Recorder în 2017 avea activitate zero, zero angajați, a câștigat, conform preotului Mădălin Iscru toate contractele legal, deși primul a fost chiar în acel an.

”Am fost două luni consilier în minister, în Anul Centenar (n.r. 2018). Și s-a întâmplat pentru că era anul în care a fost inaugurată Catedrala Neamului. Eu în acel proiect am fost implicat acolo”, a mai spus preotul.

Firma unde preotul este angajatul mamei sale a obținut, conform celor de la Recorder, prin programul Ministerului Dezvoltării, 130 de contracte de la primăriile din toată țara. Și asta s-a întâmplat în doar un an. Din acestea, 40 de contracte sunt cu primării din Constanța, iar valoarea lor ajunge la 1,3 milioane de euro.

Toate cele 130 de contracte sunt date societății Hercinic prin atribuire direct, pentru că din punct de vedere legal, pentru contractele mai mici de 100.000 de euro nu este necesară licitație. Singura condiție, legal îndeplinită de respectiva societate este să fie înscrisă în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice)

Mădălin Iscru, care locuiește într-o super vilă și are două mașini de lux, crede că aceasta este ”o normalitate”. ”Este o casă cu un singur etaj, în care stă mama mea, eu, soția și cei doi copii ai noștri. Cât despre cele două SUV-uri, ele aparțin firmei. Le folosim și noi pentru transportul copiilor la școală, în siguranță, pentri că este vorba despre o distanță de 100 de kilometri zilnic”

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si