Decanul unei facultati de teologie, urmarit penal de DNA. Ce a facut

Decanul Facultatii de Teologie de la Universitatea Ovidius Constanta, Bogdan Moise, este urmarit penal de catre procurorii DNA Constanta pentru fals intelectual si complicitate la instigare la abuz in serviciu.

Author: A.L. vineri 15 septembrie 2017 , 18:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

in acelasi dosar, anchetatorii au dispus urmarirea penala si control judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de inculpatul Bogdan-Florin Chiriluta, acuzat de fals in declaratii in forma continuata, uz de fals (doua fapte) si instigare la abuz in serviciu.

„In perioada 2013- 2015, inculpatul Chiriluta Bogdan-Florin, in calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanta- Facultatea de Teologie, a intocmit in fals un numar

de sase declaratii pe propria raspundere, pe care le-a depus la dosarul personal in scopul mentionat mai sus. Ulterior, conducerea Universitatii Ovidius Constanta, actionand fara vinovatie, i-a acordat inculpatului titlurile de lector, respectiv conferentiar universitar si l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea in perioada februarie 2014- iunie 2017, a unor plati ilegale (salarii brute) in suma totala de aproximativ 118.570 lei", arata DNA intr-un comunicat de presa.

Chiriluta a prezentat Comisiei de verificare a activitatii stiintifice si de cercetare a candidatilor inscrisi pentru ocuparea posturilor didactice de conferentiar si profesor, o revista in care sustinea ca ar fi publicat un articol stiintific. Chiriluta a fost sustinut de inculpatul Bogdan Moise, in calitatea sa de decan al Facultatii de Teologie a Universitatii Ovidius, declarand pe proprie raspundere ca inculpatul Chiriluta indeplineste criteriile respective.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si