Decizia autorităților privind relaxarea restricțiilor: se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelel

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât, duminica, relaxarea unor restricții, și anume redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5:00 - 21:00, această măsură va intra în vigoare de luni, potrivit autorităților.

Author: Alina Raducu duminică 02 mai 2021 , 10:23

Decizia autorităților privind relaxarea restricțiilor: se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele
Decizia autorităților privind relaxarea restricțiilor: se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Update : Prefectul Capitalei a declarat că Municipiul Bucureşti a ieşit din scenariul roșu, unde rata de incidență era de peste 3 la mia de locuitori.

Astfel, autoritățile au decis ca Bucureștiul va fi de acum în scenariul galben. Prefectul a mai precizat că restricţiile de circulaţie până la ora 22:00 se va menține în Capitală. 

Hotărârea Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de duminică o puteți accesa  aici

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”,

a afirmat Stoica.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent, este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00 fără a depăşi 30% din capacitatea maximă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializarea a biletelor de tip LOTO, pariuri şi lox, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului. Este interisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este obigatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice”, potrivit decizie de duminică a CMBSU.

Rata de incidenţă cumulată în 14 zile, a ajuns duminică la 2,62 la mia de locuitori, conform ultimelor date transmise de DSP Bucureşti.

Stire inițială: Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește, duminica, într-o ședință online, de la ora 11:00, în privința relaxării unor restricții anti-COVID, conform Prefecturii Capitalei.

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost, sâmbătă, sub 3 la mia de locuitori, mai exact 2,86 la mie, însă vineri a fost de 2,98.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reunește într-o ședință online în vederea relaxării restricțiilor

Astfel, prefectul capitalei, Alin Stoica a transmis că în acest caz, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia de a redeschide sălile de spectacol, restaurantele și cafenelele la o capacitate de 30%, dacă reta de infectare se va menține. Conform autorităților, aceste măsuri vor intra în vigoare de luni, de la ora 00:00.

Decizia autorităților privind relaxarea restricțiilor: se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele
Decizia autorităților privind relaxarea restricțiilor: se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Doliu uriaș în medicina românească. Profesorul Ioan Pop de Popa a murit în Vinerea Mare

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a afirmat Alin Stoica, la un post TV.

Totodată, după ce rata de infectarea a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București. La data de 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să elimine câteva dintre restricțiile dure și a permis circulaţia persoanelor până la ora 22:00, fiind interzisă până la ora 5:00. Măsura s-a aplicat și pentru magazine, ca acestea să fie deschise până la 21:00 până la sfârşitul de săptămânii.

Citeste si: Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

CMBSU a luat decizia de a fi redeschise și sălile de sport şi fitness, totodată au fost menținute și măsurile de relaxare privind sărbătorile pascale.

„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, potrivit decizie CMBSU.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si