Decizia Curtii Constitutionale cu privire la varsta de pensionare pentru femei! Romancele spun "adio" pensionarii mai devreme!

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis marti ca femeile trebuie sa aiba dreptul sa continue activitatea pana la implinirea varstei standard de pensionare pentru barbati, in caz contrar fiind vorba de o discriminare pe criterii de sex.

Author: G. S. marți 05 iunie 2018 , 18:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presa,  Plenul Curtii Constitutionale s-a pronuntat asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza intai din Legea nr.53/2003- Codul muncii si ale art.53 alin.(1) teza intai din Le-gea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.56

alin.(1) lit.c) teza intai din Legea nr.53/2003- Codul muncii, CCR constatand ca acestea sunt constitutionale in masura in care sintagma "conditii de varsta standard" nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executarii contractului individual de munca in conditii identice cu barbatul, pana la implinirea varstei de 65 de ani.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste mai multe AICI!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si