In urma cu cateva zile, pe pagina sa de sociaizare, Dana Nalbaru a facut anuntul ca fiica ei, Sofia, de 9 ani, a fost retrasa de la scoala. “Am retras-o  pe Sofia de la scoala. De tot. Am ales ca ea sa invete in sistem home schooling despre lucrurile care ii plac si fara constrangeri, fara competitii impuse, fara note sau calificative. Ne-am gandit bine inainte de a lua aceasta decizie si ne-am “facut temele” inainte de a ne arunca spre un asemenea viitor”, este un fragment din mesajul Danei Nalbaru, care a explicat ca fiica ei va

invata de-acum inainte doar ce i se potriveste si ce ii place, ca va avea cursuri si va sta la birou sau in fata calcatorului, dar fara a merge la o scoala in forma clasica a cuvantului.
Dana Nalbaru si Dragos Bucur sunt parintii a doi copii
Dana Nalbaru si Dragos Bucur sunt parintii a doi copii

Sebastian Bodu, fost sef al Fiscului, sustine insa ca decizia vedetelor este una ilegala si exista posibilitatea ca ele sa fie decazute din intrepturile parintesti pentru retragerea copilului de la scoala.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

“In caz ca nu a aflat, clasele 1-10 sunt obligatorii prin lege, iar nerespectarea acestei obligatii este incriminata de art. 380 C. pen. Mai mult, homeschooling nefiind recunoscut, nu va putea sa-si inscrie copilul la un curs superior, fie gimnaziu, fie liceu, ci va fi obligata sa il inscrie in aceeasi clasa de unde l-a retras. Asta daca nu va fi decazuta intre timp din drepturile parintesti.

Sebastian Bodu a fost seful Fiscului si europarlamentar
Sebastian Bodu a fost seful Fiscului si europarlamentar

A nu avea incredere in sistemul de invatamant acreditat e ca si cum nu ai avea incredere in orice alta forma de prestari servicii din partea statului. Si, neavand incredere in astfel de servicii, poti, urmand prin analogie aceeasi argumentatie, sa iti creezi, de exemplu, o justitie paralela sau o politie paralela. Desigur, legalizarea homeschooling-ului poate fi o solutie alternativa pentru clasele primare, dar ce garantie poate avea cineva ca aceasta forma de educatie va fi mai buna decat cea pe care o avem acum? Cine ar putea controla calitatea actului educational in sistem homeschooling?”, a comentat Sebastian Bodu, decizia Danei Nalbaru si a lui Dragos Bucur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si